antemergator lemn

Psihologul Natalia Rotaru- Sîrbu susține că de la cea mai fragedă vârstă, unii copii au o jucărie preferată de care nu se despart ușor. Acel model îi oferă celui mic o stare de liniște. Atunci când merge într-un loc necunoscut, jucăria îi ajută se se acomodeze și să devină mai dezinvolți. Astfel, anumite obiecte îi pot face să facă față momentelor în care se simt anxioși sau derutați.

În primii 2 ani din viață, o jucărie potrivită pentru cei mici este una suficient de mare, bazată pe culori puternice și sunete. Forma jucăriei trebuie să fie simplă iar textura plăcută, ca cel mic să aibă dorința de a petrece mai mult timp jucându-se cu acel obiect. Cei mici sunt în continuă mișcare și au nevoie de jucării care să țină pasul cu comportamentul acestora. În funcție de aceste aspecte, am realizat top 3 cu jucării îndrăgite de cei mici:

  1. Jucarii de lemn

Acestea sunt bune deoarece conțin elemente mari, care nu pot fi înghițite de cei mici. De asemenea, vin în variante diversificate cu privire la forme, dimensiuni și culori. Majoritatea sunt construite din mai multe elemente care se pot îmbina. Cei mici adoră să construiască diverse obiecte, indiferent dacă sunt fetițe sau băieți. Acest tip de modele pe lângă că sunt des de copii, îi ajută pe aceștia la dezvoltarea simțurilor, contribuie la orientarea în spațiu și le dezvoltă creativitatea.

jucarii lemn

Acestea sunt preferatele bebelușilor care încă realizează primii pași. Antemergătoarele le oferă susținere și îi ajută să își țină echilibrul. Dacă găsiți, puteți opta pentru modele care să fie animate de diverse jucării incluse. Cei mici vor fi determinați să petreacă mai mult timp cu acestea. Cele mai multe modele sunt realizate din lemn subțire, care permite deplasarea lui oriunde, pentru a putea copilul să facă pași chiar dacă nu este acasă.

antemergator lemn

Preferatele celor mici balansoare din lemn muzicale, care ajută la dezvoltarea și îmbunătățirea simțurilor copiilor( vederea, atingerea, sunetul, dar mai ales echilibrul și imaginația). Alege balansoare din lemn pe care cel mic să se simtă în siguranță și care ilustrează personaje din desenele animate sau poate chiar animaluțele preferate. De asemenea, există modele de balansoare din lemn care au dublă funcționalitate, putând fii utilizate și pe post de sanie în perioada iernii.

balansoar copii

În concluzie, cei mici devin atrași de anumite jucării, de care se pot desprinde foarte greu. Astfel, sunt recomandate modelele care să îi stimuleze din toate punctele de vedere( văz, auz, mers, creativitate, orientare în spațiu și încadrarea socială).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *