aparate-dentare

Aparatele dentare sunt solutia perfecta pentru orice varsta, cu toate ca ele sunt de cele mai multe ori asociate cu varsta adolescentei. Nu este insa o limita de varsta in ceea ce priveste purtarea aparatului dentar, atata timp cat gingia nu este afectata, iar oasele maxilare in care stau dintii sunt sanatoase. Desi impresia generala este ca aparatul dentar ofera doar un zambet frumos, acesta mai ofera si alte beneficii la fel de importante pe langa acest lucru. Alaturi de zambetul frumos, mai vin si alte modificari functionale foarte utile.

Aparatul dentar este benefic si datorita faptului ca ajuta la reglarea musculaturii. Cu toate ca de multe ori un aparat dentar este folosit pentru a indrepta dintii, acesta este o optiune de avut in vedere si in ceea ce priveste o mai buna reglare a musculaturii, astfel incat sa se previna aparitia unor afectiuni parodontale, dar si a problemelor articulare, bruxism, precum si a facturilor dentare. Trebuie sa mai stiti si ca medicul ortodont este un medic specialist, cu experienta in studiul miscarilor maxilare, dar si al dintilor, de aceea el este cel mai in masura sa decida daca aveti sau nu nevoie de un aparat dentar. Consultatiile au rolul asadar de a afla daca este nevoie sa apelati la un astfel de aparat dentar.

Un alt lucru important atunci cand va decideti cu privire la un aparat dentar este sa nu va fixati pe un singur tip de aparat. Pacientii isi doresc aparate dentare care sa se vada cat mai putin, insa exista si unele situatii in care acest lucru nu este posibil. Tipul de aparat dentar este ales in functie de afectiunea ortodontica existenta si abia apoi de dorintele estetice ale pacientului. Este important totusi sa aveti incredere in recomandarea specialistului inainte de a alege un aparat dentar.

Optiunile sunt multiple in ceea ce priveste alegerea unui aparat dentar, deci vor exista atat aparate dentare fixe, cat si aparate dentare mobile, acestea fiind realizate din mai multe tipuri de materiale si anume pot fi metalice, ceramice, cu safir, aparat dentar mobil sau gutiere dentare. Tratamentul ortodontic dureaza intre 6 luni si 3 ani, costurile fiind destul de diferite, dar de cele mai multe ori acestea pornesc de la 2000 de lei pentru o arcada, in cazul unui aparat dentar metalic si pot ajunge pana la 4000 de lei pentru o arcada daca se alege optiunea de safir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *