uleiuri esentiale doterra, uleiuri esentiale, doTerra Bergamot, doTerra Rose, doTerra Frankincense, doTerra Chamomile, doTerra Lavender, doTerra vetiver

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru sănătatea mintală reprezintă un domeniu care se bucură din ce în ce mai mult de atenția cercetătorilor, datorită declarațiilor de vindecare ale oamenilor care au practicat aromaterapia ca o soluție alternativă la tratamentul clasic pentru afecțiuni precum stres post-traumatic, depresie, anxietate și altele.

Deși toate uleiurile esențiale ajută la relaxare, sunt câteva care utilizate constant, au capacitatea de a produce anumite schimbări chimice în interiorul corpului. În continuare vom vorbi despre cele mai cunoscute și eficiente 7 uleiuri esențiale împotriva anxietății:

  1. CHAMOMILE doTERRA (Ulei esențial de Mușețel)

Într-un studiu recent, desfășurat de către Universitatea din Pensilvania ”School of Medicine”, SUA, cercetătorii au descoperit că mușețelul “poate furniza activitate antidepresivă relevantă clinic, ce apare în plus pe lângă activitatea anti-anxietate observată anterior.”

Mușetelul este cunoscut cel mai mult pentru efectul sau aromatic deosebit de calmant. Persoanele care utilizează acest ulei în aromaterapie au raportat un nivel mai scăzut de anxietate, iritabilitate și îngrijorare.

Musetelul este considerat sigur pentru a fi utilizat de către oricine, de orice vârstă, mai puțin de către persoanele alergice.

  1. ROSE doTERRA (Ulei Esențial de Trandafir)

Trandafirul este probabil al doilea cel mai folosit ulei pentru ameliorarea stărilor de anxietate, pe lângă lavandă. Obținut din petalele florilor de trandafir, uleiul esențial este de utilizat în industria cosmetică, având proprietăți hidratante și calmante pentru ten, este un ingredient de încredere în multe parfumerii și nu în ultimul rând pentru reducerea anxietății, tristeții și a depresiei.

  1. BERGAMOT doTERRA (Ulei Esențial de Bergamotă)

 Pe lângă reducerea anxietății, s-a demonstrat că uleiul esențial de Bergamotă are potențialul de a reduce depresia, de a trata insomnia și de a induce o stare de relaxare.

  1. LAVENDER doTERRA (Ulei Esențial de Lavandă)

Uleiul Esențial de Lavandă este probabil cel mai utilizat ulei esențial. Pe lângă aroma sa extrem de plăcută, acesta este eficient pentru: reducerea stresului, somn, reducerea iritabilității, liniștirea stomacului și multe altele.

La fel ca și în cazul altor uleiuri esențiale din această listă, testele clinice au reafirmat în mod continuu beneficiile lavandei – mai ales ca agent antianxietate și antidepresie.

  1. VETIVER (VETIVERIA ZIZANIOIDES)

În mod asemanator cu trandafirul, vetiverul are o aromă liniștitoare și plăcută și este considerat un agent potent de calmare al sistemului nervos. De asemenea, uleiul esențial de Vetiver este folosit în scenarii de stres pronunțat (atacuri de panică, șoc).

  1. FRANKINCENSE doTERRA (Ulei Esențial de Tămâie)

În cadrul unui studiu efectuat într-un spital din Korea de Nord, cercetătorii au ajuns la concluzia că tămâia, amestecată în proportie de 1:1:1 cu bergamotă și lavandă – „a avut un efect pozitiv în ceea ce privește durerea și depresia asupra pacienților cu cancer în faza terminală din spital.”

Tămâia este considerată a fi unul dintre cele mai liniștitoare și calmante uleiuri esențiale – agent puternic pentru tratarea depresiei și anxietății. Aroma aducătoare de pace a uleiului esențial de tămâie a făcut să fie de ajutor în meditație.

  1. YLANG YLANG doTERRA (Ulei Esențial de Ylang Ylang)

Poate cel mai exotic ulei esențial, Ylang Ylang este totuși foarte des folosit. Cei care folosesc pentru aromaterapie acest ulei declară experimentarea sentimentelor de optimism, bucurie și relaxare. Beneficiile lui se reflectă și asupra celor care au tensiune mărită, palpitații și insomnie.

Cu toate că ylang ylang este considerat ca fiind sigur, poate provoca o iritație ușoară a pielii. Cei cu tensiune scăzută (hipotensivi) ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a folosi acest ulei.

Pe lângă ameliorarea stărilor de anxietate, uleiurile esențiale mai au foarte multe beneficii, care se pot reflecta în sănătatea ta, odată ce le consumi regulat. Dacă ești interesată, intră aici și vezi cum poți deveni și tu parte a comunității doTERRA. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *