Constantin Vartolomei CEC Bank

„SOLUȚII DE FINANȚARE ȘI DEZVOLTARE A MEDIULUI RURAL 2019”, zona de vest (TIMIȘ – CARAȘ SEVERIN) – un eveniment promovat de conferințele organizate de BTL Design

Programul de soluții de dezvoltare prin finanțare a inițiativelor private in satele românești, din ciclul de conferințe organizate de către BTL Design, s-a concretizat printr-un seminar informațional care a analizat idei de dezvoltare si de finanțare a proiectelor destinate zonelor rurale. Seminarul a avut loc la începutul lunii iulie a anului 2019 in județul Timiș.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziție servicii de consiliere a investitorilor în vederea depunerii proiectelor, a subliniat domnul Iulian Bucătaru – director general adjunct al Centrului care se ocupă cu finanțarea investițiilor rurale în zona de Vest.
In cadrul prezentărilor care au avut loc, au fost detaliate soluțiile de finanțare bancară si oferte bancare oferite zonelor rurale ale județului Timiș. Metodele si propunerile de dezvoltare au fost analizate și prezentate chiar de către directorul sucursalei din Timișoara a băncii CEC Bank – domnul Constantin Vartolomei și domnul Adrian Cocoșilă – director al bancii CEC Bank Resita.

Seria de conferințe BTL Design a ajuns la cea de-a treia ediție, iar locul desfășurării seminarului a fost aleasa localitatea Birda din județul Timiș. La acest eveniment in scopul dezvoltării zonelor rurale prin finanțări și programe speciale, au fost invitați in calitate de parteneri: CEC Bank, Fondul de garantare a creditului rural, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale si grupul Iridex.

Soluțiile și ideile de finanțare si garantare sunt destinate întreprinzătorilor din mediul satelor românești, antreprenorilor și fermierilor, celor care activează in asociații non-guvernamentale sau diferite autorități și instituții care gestionează programe din zona rurală.

Coordonatorul de zona din Banat și Timișoara, domnul Sorin Ionescu, a detaliat produsele si serviciile bancare oferite cetățenilor din mediul sătesc din vestul țarii. Garantarea finanțărilor și creditelor oferite investitorilor din mediul rural a constituit tema de discuții abordată de doamna Daniela Zachi – șefa serviciului de administrare și control din cadrul IFN S.A.

Programele de finanțare din fonduri europene în agricultură in cadrul programului PNDR 2014-2020 au fost prezentate de către directorul general al AFIR, domnul Iulian Bucătaru. In finalul seminarului, Alin Murariu de la Iridex Group și domnul Liviu Fedorov au oferit detalii și idei de noi tehnologii aplicate in agricultura moderna : sisteme de irigații și utilizarea concretă a deșeurilor organice.

In finalul acestui eveniment a avut loc un prânz unde persoanele participante au avut prilejul să discute cu organizatorii și partenerii de afaceri prezenți, pentru aprofundarea subiectelor abordate la seminar.
Programul de finanțare si dezvoltare a satelor romanești prevede evenimente periodice care vor avea loc în mediul rural, unde vor participa investitori, antreprenori, oficialități locale, finanțatori și reprezentanți ai instituțiilor de garantare a creditelor precum și asociații de fermieri și producători locali interesați de finanțări de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *