O mașină spălat pahare profesională dedicată este încă o raritate în multe localuri din țara noastră, mai în localitățile mai mici. Mai degrabă se achiziționează o mașină complexă de spălat ce poate curăța deopotrivă veselă, tacâmuri și pahare, decât una specializată doar în igienizarea articolelor din sticlă.

Ai grijă de sănătatea clienților și ei te vor aprecia pentru asta!

Este bine și așa. Trebuie să recunoaștem că dacă ne referim la standardele de igienă ale restaurantului, opinia clienților este vitală. Lipsa unor farfurii, tacâmuri și pahare curate poate avea un impact foarte negativ asupra afacerii în cauză. Asta ca să nu mai vorbim de sancțiunile aplicate de organele specializate, care, dacă depistează nereguli grave igienico-sanitare pot să dispună inclusiv suspendarea activității.

Oricum, antreprenorii HoReCa trebuie să înțeleagă că, în perioada actuală, clienții își bazează din ce în ce mai mult alegerea unui restaurant în funcție de criteriul curățeniei dintr-o unitate de acest gen. Mai pot trece cu vederea că mâncarea nu are chiar gustul la care s-au așteptat, faptul că aceasta este prea puțină și/sau prea scumpă, dar nu ignoră modul în care se prezintă farfuriile, paharele, ceștile, lingurile, furculițele și cuțitele. Dacă au avut o experiență neplăcută la un anumit restaurant din cauza curățeniei acestora, este puțin probabil că se vor mai întoarce acolo.

De aceea, dotarea cu mașini de spălat vase și pahare poate aduce beneficii uriașe pe termen lung restaurantelor.

Mașina de spălat pahare, o dotare ce face diferența între un bar modern și o cârciumă de modă veche

Dacă ar fi să ne referim la barurile nou deschise, în care bate un aer occidental, trebuie să recunoaștem că multe au înțeles necesitatea unui astfel de echipament de igienizare impecabilă a recipientelor de sticlă pentru servit băuturi.

Este o mașină modernă, de mare randament, care degrevează personalul de corvoada spălării la mână. Datorită mașinilor de spălat articole din sticlă de diferite dimensiuni, acestea se potrivesc perfect în spațiul disponibil din orice unitate HoReCa.

Extrem de intuitive, economice și rapide, sunt echipamente care se vor amortiza foarte rapid din punct de vedere al costului de achiziție.

Nu același lucru putem spune despre cârciumile de modă veche, care au încă reticențe în această privință, în condițiile în care principiul pe care se bazează este: „Merge și așa!”

Cum adică să cumpere un patron de felul ăsta o mașină de spălat… pahare? Cum să aducă un responsabil cu gândire retrogradă în unitate o mașinărie care să facă paharele, halbele, ceștile din sticlă să strălucească de curățenie precum cristalul?

Cum adică să nu mai pună chelnerii sau cei care servesc bere la dozator băuturile alcoolice, răcoritoare sau apa minerală în niște recipiente care păstrează urme de degete unsuroase ale altor consumatori?

Cum să nu mai existe nicio urmă de ruj de proastă calitate pe buza unui pahar, roșu provenit de la vreo domniță de mahala invitată de Don Juan-ul de cartier în oraș?

Inspectorii care vin în control doar n-or să le pună lacătul pe afacere pentru atâta lucru? Că doar n-a murit nimeni bând dintr-un pahar prost spălat? Mai ales dacă e vorba de vreo tărie… Alcoolul dezinfectează, nu-i așa?

O astfel de atitudine ar trebui să dispară cât mai rapid de pe la noi, deși va fi destul de greu să schimbi mentalitatea acelora care au bufete în localitățile mici.

Să sperăm că timpul le va rezolva pe toate, dacă nu o să fie chiar obligați prin lege să își procure o astfel de mașină absolut necesară. Deși ar cam trebui o reglementare în acest sens, nu-i așa? Iar în acel moment prețul de cumpărare al unei astfel de dotări va fi mult mai piperat, pe măsura cererii de pe piață.

Așa că ar fi mai înțelept ca și ei să facă o asemenea investiție chiar acum, mai ales că așa își vor mări și profiturile, deoarece un număr mai mare de clienți le-ar trece pragul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *