Liposuctia – caracteristici si avantaje. Cand reprezinta o solutie?

de | iulie 21, 2019

In zilele noastre, aspectul fizic joaca un rol primordial in viata cotidiana a barbatilor si a femeilor. Toti isi doresc o silueta de vis, cu un abdomen perfect sculptat, genunchi fini, picioare zvelte si fese discrete. Iar kilogramele in plus care nu vor sa dispara, in ciuda eforturilor si a dietelor repetate au un inamic de temut – liposuctia sau lipoaspiratia.

Liposuctia reprezinta cea mai practicata interventie de chirurgie estetica. Ea se afla chiar in fata rinoplastiei si a implanturilor mamare. Prin liposuctie, se poate aspira excesul de grasime acumulata in anumite zone ale corpului.

Caracteristicile liposuctiei

Chiar daca interventia este considerata drept una pur cosmetica, aceasta este, totusi, o forma a chirurgiei estetice care nu trebuie sa fie desconsiderata.

Liposuctia este foarte utila pentru a remodela soldurile, gatul, barbia, obrajii, genunchii, coapsele, spatele, sanii, sau gleznele. Prin liposuctie se elimina foarte repede grasimea nedorita, grasime care nu se poate elimina prin regim sau exercitii fizice.

Care sunt avantajele liposuctiei?

In masura in care interventia permite eliminarea imediata a grasimii, liposuctia este cea care poate ameliora starea de sanatate a pacientilor si poate reduce crizele cardiace de care persoanele supraponderale sunt mereu amenintate.

Permite, in acelasi timp, ameliorarea aspectului general al pacientilor si ii ajuta pe acestia sa fie mai increzatori in sine. Daca pacientii vor adopta o alimentatie echilibrata si vor face suficienta miscare dupa interventie, grasimea nu va mai reaparea.

Un alt mare avantaj al acestei proceduri este acela ca nu necesita anestezie generala, deci timpul de refacere dupa interventie este mult mai scurt. Doar zona unde se doreste se se intervina este anesteziata local, asa ca pacientii sunt perfect constienti in timpul procedurii de liposuctie.

In plus, celulele de grasime care se inlatura nu mai revin, chiar daca pacientul se va mai ingrasa. Si nu raman nici cicatrici chirurgicale. In plus, interventia nu este deloc dureroasa.

Cine poate apela la liposuctie?

Liposuctia nu este un remediu miraculos pentru persoanele obeze. Nu o poti folosi, asadar, pentru a inlocui sedintele de sport sau un regim alimentar echilibrat.

Aceasta procedura intervine doar in anumite zone specifice, unde se acumuleaza un surplus de grasime. Iar tehnica vizeaza, mai degraba, armonizarea formelor pacientilor, pentru ca acestia sa aiba un aspect general placut.

Deci prioritare sunt persoanele care au o greutate apropiata de greutatea lor ideala. Este, prin urmare, o interventie care permite inlaturarea grasimii mai „recalcitrante”.

Rezultatele liposuctiei

Acestea sunt vizibile dupa retragerea edemelor. Retragerea integrala a pielii se face, de obicei, dupa 3-6 luni de la interventia chirurgicala. Dupa aceasta etapa, pacienii vor beneficia de o silueta armonioasa si estetica.

Tesuturile adipoase nu se mai pot multiplica la o varsta adulta. Deci liposuctia poate granata rezultate definitive, iar celulele de grasime nu se vor mai putea inmulti la nivelul zonelor tratate.

Totusi, pacientii vor trebui sa respecte un stil de viata sanatos si sa faca miscare pentru a se evita acumularea de grasime in maniera difuza.

Tariful unei liposuctii poate varia in functie de complexitatea zonelor de tratat si de numarul acestora. In plus, mai poate fi influentat si de tehnica utilizata, de volumul de grasime care trebuie sa fie aspirat, de tipul de anestezie, de taxele clinicii la care se apeleaza si de onorariile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *