Romanii iubesc sa manance, prefera mancarea preparata in casa, adora sa inventeze retete pe placul lor, dar mai ales, se bucura atunci cand pot sa savureze diferite prepate alaturi de familie sau prieteni.

Cum studiile in domeniu au aratat ca 7 din 10 romani prefera carnea de pui, in defavoarea celorlalte tipuri de carne, care poate fi felul principal preferat al multora? Bineinteles, o friptura de pui la cuptor cu diferite garnituri si potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina.

De ce este recomandat consumul carnii de pui?

Carnea de pui, indiferent daca este vorba despre piept, pulpe, aripi sau chiar puiul intreg, este cea mai consumata si utilizata carne atat in tara noastra, cat si la nivel mondial.

De ce se intampla acest lucru? Ce o face sa fie in topul preferintelor tuturor? In primul rand, gustul de carne de pui este extrem de placut, dar mai mult decat atat, aduce si numeroase beneficii corpului uman.

Astfel, acest tip de carne permite organismului uman sa absoarba pana la 30 de substante nutritive, necesare unei dezvoltari armonioase. Aceasta contine minerale, precum fosfor, zinc si potasiu, dar si vitamine: B12, B6 si B3. De asemenea, carnea de pui contine tryptophan, un aminoacid recunoscut pentru combaterea depresiei, datorita cresterii nivelului de serotonina. Carnea de pui contine retinol, licopen si alfa si beta caroten, esentiale pentru buna functionare a ochilor.

Dupa cum se vede, sunt numeroase aspecte care indeamna la consumul de carne de pui, nu doar gustul extrem de apetisant, indiferent de modul in care este gatita.

Tu stii cum se pregatesti carnea de pui?

Carnea de pui este una dintre cele mai usoare de preparat in confortul propriei case, indiferent de cunostintele si abilitatile tale de a gati.

In ceea ce priveste carnea de pui, exista totusi o anumita regula de care trebuie sa se tina cont, si anume aceea ca, in acest caz, carnea nu trebuie spalata inainte de a fi gatita.

De ce? Pentru ca, aceasta contine o anumita bacterie, numita Campylobacter, ce este responsabila de toxiinfectiile alimentare. Iar in momentul in care vei spala carnea, aceasta bacterie nu va fi indepartata, ci ea va fi transportata pe diverse alte suprafete.

Cum poate fi distrusa aceasta bacterie? Singura modalitate de a distruge bacteria este gatitul la temperatura ridicata, de aceea, indiferent ce preparat alegi sa gatesti, asigura-te ca va fi foarte bine patrunsa carnea.

Care sunt cele mai bune condimente pentru friptura de pui la cuptor?

Cea mai buna metoda de a experimenta cu carnea de pui este de a combina si asezona cu diverse condimente. Acestea vor reusi sa ii ofera o aroma deosebita si diferita de fiecare data.

Pentru o friptura de pui la cuptor picanta, este recomandat sa se foloseasca un amestec de boia dulce si iute, oregano, piper si piper negru sau alb.

Puiul la cuptor va avea o aroma cu totul speciala daca se va folosi un amestec de mustar Dijon, cimbru si praf de usturoi.

Insa, indiferent ce condimente sunt recomandate pentru diferite retete, cel mai bine este sa gasesti combinatie potrivita gusturilor proprii.

Atunci cand este pregatita la gratar, este recomandat sa se marineze carnea intr-un amestec de condimente( sare, piper, usturoi, patrunjel, busuioc) cu cel putin o ora- doua inainte de a fi preparata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *