Vrei sa prepari in bucataria personala salata de icre, dar nu stii care sunt secretele acesteia? Nicio problema, pentru ca din randurile de mai jos poti afla care sunt pasii pe care sa ii urmezi, dar si cand este recomandat sa te bucuri de acest preparat. Este vorba despre o alegere inspirata, care poate fi savurata impreuna cu cei dragi si care este extrem de sanatoasa, neavand in componenta ei elemente toxice sau procesate.

Daca totusi nu vrei sa o prepari singur, gasesti cea mai gustoasa salata de icre: deltaica.ro/categorii-produse/salate-de-icre/ aici.

Salata de icre de crap sau de hering?

Printre cei mai populari pesti care furnizeaza icre de calitate se numara crapul si heringul. De exemplu, icrele de crap au o culoare usor cenusie atunci cand sunt proaspete, iar cele de hering sunt galbui. Dupa ce sunt pregatite, icrele isi schimba insa culoarea datorita ingredientelor pe care le vei adauga treptat.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?

Cand vine vorba despre ingredientele pe care trebuie sa le folosesti pentru a-ti face acasa o salata de icre delicioase, lista este una destul de simpla, fiind formata din urmatoarele:

Icre de crap sau de hering sarate, in functie de gust (aproximativ 200 de grame):

  • ulei de floarea soarelui (aproximativ 250 de mililitri);
  • lamaie mica;
  • 2 linguri de gris;
  • cateva felii de lamaie, capere si fasii subtiri de morcovi pentru ornat.

Primul pas, pregatirea icrelor

Imediat ce ajungi in bucatarie, este indicat sa scurgi icrele de tot lichidul pe care l-a extras sarea in timp, iar apoi trebuie sa le cureti de pielite. Mai apoi pune-le la fiert, iar cand apa da in clocot, da focul la mic si adauga grisul in ploaie, in timp ce amesteci. In momentul in care observi ca icrele incep sa se ingroase, insemna ca esti pe drumul cel bun. Opreste focul si lasa totul sa se raceasca. Acum trebuie sa pui deoparte un varf de lingura, iar pe celelalte trebuie sa le pui intr-un vas ideal pentru mixer.

Cum se incorporeaza uleiul si zeama de lamaie?

Urmatorul pas este acela de a mixa icrele foarte bine. Se adauga treptat zeama de la o jumatate de lamaie, iar apoi uleiul in fire subtiri. Procedeul este foarte asemanator cu cel de la maioneza. Compozitia incepe sa se lege si sa creasca. Daca simti ca este necesar, poti pune mai multa lamaie si mai mult ulei, insa trebuie sa fii atent sa nu exagerezi.

Ultimul pas

La final, dupa ce icrele arata foarte bine si sunt crescute asa cum iti doresti, le poti incorpora si pe cele pe care le-ai pus anterior deoparte, impreuna cu ceapa tocata foarte fin. Amesteca totul foarte bine si preparatul este gata!

Cand este recomandat sa mananci icre?

Icrele sunt recunoscute in general pentru faptul ca sunt consumate la mese festive de Craciun, Paste sau zile de nastere, insa te poti bucura de ele oricand iti este pofta. Ai grija, insa: nu este recomandat sa le mananci seara, inainte de culcare, pentru astfel vei avea un nivel de aciditate crescut in stomac si nu vei mai putea dormi linistit.

In cazul in care nu ai suficienta rabdare sau indemanare pentru a-ti face icre acasa, le poti comanda foarte usor de pe Deltaica.ro. Aici vei gasi in permanenta salata de icredestiuca, dar si icre de crap foarte gustoase. Nu uita sa consumi toata salata in decurs de 48 de ore de cand ai deschis ambalajul: dupa aceasta perioada, icrele isi pierd din proprietati.

Date de contact:

Telefon: 0729995529

E-mail:  vanzari@deltaica.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *