Ce lucruri trebuie sa afli despre rasa Saint Bernard

de | mai 19, 2019

Renumitii caini saint bernard cunoscuti si sub numele de caini de munte sau cainii din Alpi au fost folositi ca si caini de vanatoare, de salvare, de cautare si de paza. Sunt considerati a fi descendentii unor caini adusi in Alpi de vechii romani. Cele mai vechi dovezi scrise din aceasta rasa dateaza inca din anul 1707. Cel mai renumit saint bernard a fost Barry (intalnit si ca Berry) care a salvat intre 40 si 100 de vieti. Trupul sau a fost pastrat in muzeul de istorie naturala din Berna.

Cainele saint bernard din ziua de astazi este foarte diferit de cainele saint bernard clasic datorita iernii severe din anii 1816-1818 care a dus la cresterea numarului de avalanse. Uciderea multor caini folositi pentru reproducere in timp ce acestia efectuau operatiuni de salvare a dus la periclitarea rasei.

Pentru a asigura conservarea rasei restu cainilor saint bernard au fost incrucisati cu caini din rasa terra nova in jurul anului 1850. In urma incrucisarii s-a pierdut din capacitatea lor de caini de salvare deoarece climatul cainele nu mai rezista la climatul din Alpi ca inainte, blana lunga ingheata si trage cainele in jos.

Pe 15 martie 1884 a fost fondat clubul elvetian saint bernard in Basel. Standardul rasei a fost aprobat in anul 1888. De atunci saint bernardul a devenit caine national elvetian. Numele saint bernard vine de la trecatoarea Sf. Bernard din Alpii de vest intre Elvetia si Italia. Pana la mijlocul secolului al 19-lea cainele a mai fost numit: Saint dog, Noble steeds (armasar nobil), Alpenmastiff sau Barry dog.

HRANA SAINT BERNARD

Proprietarii de saint bernard pot economisi bani daca isi hranesc in mod corect cainele. Multe exemplare sunt duse la veterinar cu probleme cauzate de modul de hranire sau din cauza hranirii necorespunzatoare.

Mancarimi, pete, infectii, probleme cu tiroida, ficatul, sunt doar cateva dintre probleme. Nu va pot spune un mod de hranire anume pentru ca acesta difera la fiecare individ. Datorita marimii lor si a cresterii foarte rapide in inaltime si greutate au nevoie de meniuri variate si diferite tipuri de vitamine variate. Atentie, excesul dauneaza.

Citeste si alte lucruri interesante despre Saint Bernard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *