Alegerea utilajelor agricole – sfaturi și factori de selecție

de | noiembrie 24, 2020
piese de schimb pentru utilaje agricole din Targu-Mures

Alegerea corectă a utilajelor agricole este esențială pentru rezultate eficiente într-o fermă. În prezent, fermierii au acces la aproape toate tipurile de mașini care se utilizează în scopuri agricole, de la producătorii locali până la dealerii online, dacă vor să cumpere sau să vândă utilaje agricole.

Echipamentele și utilajele agricole trebuie alese astfel încât să se potrivească cu toate nevoile agricole ale unui fermier. Alegerea utilajelor agricole potrivite oferă mai multe avantaje fermierilor, permițându-le să facă economii și totodată să genereze mai mult profit și crescându-le eficiența prin cultivarea mai multor culturi cu eforturi mai mici.

Performanța utilajelor agricole depinde în mare măsură și de condițiile de sol și de vreme. Prin urmare, pentru a obține rezultate mai bune, la alegerea tipului adecvat de utilaje pentru ferma dvs. trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

1. Suprafața terenurilor agricole

Cu cât dimensiunea terenului agricol este mai mare, cu atât este necesar un număr mai mare de utilaje pentru finalizarea la timp a sarcinilor de recoltare și plantare. De asemenea, puteți achiziționa un număr suplimentar de mașini sau tractoare disponibile. Spre exemplu, un tractor cu un motor de 1 CP este perfect pentru a fi utilizat pe 2 hectare de teren.

2. Tipul solului

În funcție de tipul de sol, utilajele care trebuie alese pot fi mai grele sau mai ușoare. Pentru fermele cu sol mai ușor, este potrivită un utilaj agricol cu garda la sol mai mare și greutate cât mai mică.

3. Disponibilitatea dealer-ului sau a unui service în apropiere

Este folositor ca dealer-ul de utilaje agricole de la care cumpărați utilajele și echipamentele să fie disponibil în apropierea locației dvs., pentru a evita eforturile de căutare a centrelor de service în momentele cruciale.

4. Valoarea de revânzare

Când vă alegeți utilajul agricol, luați în considerare toate costurile adiacente, cum ar fi costul de întreținere, costul de proprietate, echipamente și costul forței de muncă, astfel că suma tuturor nu ar trebui să fie mai mare decât prețul de revânzare a utilajelor.

5. Numele mărcii și a modelului

Când cumpărați un utilaj agricol, nu contează doar aspectul exterior. Este important să achiziționați de la un brand cunoscut pe piața agricolă pentru calitatea produselor, deoarece produsele lor sunt mai durabile. Dacă nu știți ce brand să alegeți, gândiți-vă cu ce branduri ați mai lucrat și dacă ați fost mulțumit sau consultați-vă cu alți fermieri din zonă. Alegerea unui brand de renume va merita investiția, deoarece produc utilajele agricole de calitate, care sunt proiectate să aibă o durată mare de viață. Găsiți cele mai noi modele cu cele mai bune caracteristici și potrivite în funcție de nevoile dvs.

La Leco găsiți cea mai mare ofertă de utilaje de la branduri de renume, la prețuri accesibile și o ofertă bogată de piese de schimb pentru utilajele agricole din Mureș.

6. Verificați designul utilajului

Înainte de a vă alege utilajul, verificați toate aspectele tehnice, de la cum sunt proiectate reglajele utilajului, vibrațiile, la punctele de uzură și zgomotul acestuia, deoarece toți acești factori sunt importanți și ar trebui luați în considerare pentru ușurința manipulării utilajului.

7. Capacitatea funcționării pentru perioade lungi de timp

Un sfat important ar fi să încercați să achiziționați utilajele agricole care să nu aibă nevoie de forță de muncă și energie excesive pentru funcționare. Acestea ar trebui să fie capabile să se adapteze la sarcini multiple și la ore lungi de lucru, pentru a vă eficientiza munca.

Dar să nu uităm și de alte câteva aspecte, la fel de importante, cum ar fi:

–        Puterea necesară pentru operarea echipamentelor agricole.

–        Costul utilajului agricol.

–        Durata de viață estimată a utilajului (deși se știe că utilajele agricole sunt proiectate să aibă o durată de viață de 10-20 de ori mai mare ca majoritatea celorlalte vehicule).

Dacă sunteți în căutare de utilaje agricole sau piese de schimb pentru utilaje agricole în județul Mureș și împrejurimi, Leco vă stă la dispoziție cu o ofertă bogată de utilaje. În plus, consultanții noștri vă stau cu plăcere la dispoziție cu sfaturi și răspunsuri la orice întrebări aveți, astfel ca să vă alegeți cel mai potrivit utilaj agricol pentru nevoile dvs.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *