Primul și cel mai important eveniment din viața unui bebeluș este botezul. Atât părinții, cât și  nașii și preotul urmează un ritual specific care dăinuie de sute de ani și care include diverse etape.

În calitate de invitat la botez, una dintre principalele responsabilități constă în alegerea unui cadou pentru cel mic. De cele mai multe ori, acest aspect nu este unul extrem de simplist – din diferite motive. Alegerea poate fi grea, întrucât există o varietate mare de cadouri botez pe piață, ceea ce îți poate îngreuna căutarea. Din fericire, următoarele 3 tipuri de cadouri îți vor ușura întreaga activitate!

  1. Cadouri simbolice

Bijuteriile sunt cadourile care au cel mai mare nivel de simbolistică și pe care le poți dărui celor dragi. În cazul unui botez, poți opta pentru numeroasele modele de bijuterii pentru copii existente, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție și stilul ales.

Printre cele mai comune daruri din această perspectivă se numără cele din aur sau argint, cu un design adaptat vârstei. Pentru botez, poți achiziționa o bijuterie mică și finuță, cum este o pereche de cercei sau o brățară cu un bănuț de aur.

  •  Cadouri practice

Odată cu venirea bebelușului pe lume, părinții sunt nevoiți să se orienteze spre diferite lucruri special concepute pentru cel mic. În această categorie intră hăinuțele speciale, păturicile, biberoanele, cărucioarele și multe altele. Botezul este momentul oportun pentru a oferi un cadou practic, pe care aceștia îl pot folosi în creșterea celui mic.

Chiar dacă valoarea simbolică este mult redusă, cadourile practice ajută părinții în fiecare zi. Poți opta pentru un pătuț sau nelipsitul scaun auto pe care, dacă nu îl au deja, îl vor folosi cu mare drag.

  • Cadouri personalizate

Botezul celui mic are loc o singură dată în viață. Din acest motiv, momentul are o însemnătate aparte nu doar pentru părinți și nași, ci și pentru restul invitaților. Pentru a marca evenimentul, optează pentru un cadou personalizat pentru cel mic. În această categorie se înscriu și păturicile sau pandantivele personalizate, precum și lingurițele gravate. Acestea vor rămâne peste ani, urmând ca bebelușul să le descopere pe măsură ce crește mai mult și se dezvoltă.

Cadourile personalizate nu se rezumă doar la cele menționate. Orice poate fi gravat sau inscripționat poate reprezenta un dar unic și extrem de original, pe care părinții îl vor adora negreșit!

Botezul oricărui bebeluș este un eveniment crucial în viața părinților și a nașilor. De aceea, cel mai important pentru ei este ca fiecare invitat să se bucure de fiecare moment și să împărtășească împreună cu ei bucuria și fericirea. Cadoul pentru botez va rămâne în amintirea lor, motiv pentru care este responsabilitatea ta să faci alegerea cea mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *