Procesul de achizitie a unui apartament este, de cele mai multe ori, unul complex si greoi. Acesta nu reprezinta doar partea in care semnezi contractul si platesti, ci si un lung sir de cautari si numeroase necunoscute. Alegi un apartament in bloc nou sau unul in bloc vechi? Optezi pentru linistea de la marginea orasului sau alegi apartament in centru?

Din fericire, exista mii de apartamente de vanzare  care se pot mula pe nevoile si dorintele tuturor. Tot ceea ce ai de facut este sa respecti o serie de reguli in ceea ce priveste alegerea:

1. Alege suprafata!

Nu te orienta spre un apartament foarte mare, pe are nu il vei folosi. Acest lucru va duce la cheltuieli foarte mari de intretinere si de amenajare. Evident, nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta, alegand un apartament foarte mic. Atunci cand alegi spatiul apartamentului incearca sa vizualizezi urmatorii ani: vrei sa ai unul sau mai multi copii? Ai multi prieteni care ar putea innopta la tine?

2. Alege cu atentie zona!

Exista multe zone excelente in marile orase, insa exista si zone nu tocmai ok. Inainte de a lua decizia aspura apartamentului asigura-te ca acesta se afla intr-o zona cu acces la mijloace de transport in comun, cu parcuri, scoli, gradinite, supermarketuri si spitale sau farmacii. Sunt institutii de care vei avea nevoie la un moment dat in viata si care este bine sa fie cat mai aproape.

3. Decide daca vrei un apartament nou sau unul intr-un bloc vechi!

In felul acesta vei sti ce cauti si care sunt locuintele pe care le vei vizita. De regula, apartamentele noi sunt cele vizate, insa au marea problema ca nu sunt construite in cele mai bune zone ale orasului. Un apartament vechi insa, poate sa aiba probleme cu instalatiile, nu este chiar atat de rezistent la cutremure si nu este nici foarte eficient energetic. Pune in balanta toate avantajele si dezavantajele fiecarui tip de apartament si ia decizia cea mai buna pentru tine!

4. Incepe sa vizitezi!

Intra pe site-urile de profil si alege apartamentele care ti se par atractive! Triaza din ele in functie de pret, zona sau alte criterii, pana in momentul in care ramai cu 5-6. Dupa ce ai o lista este timpul sa vizitezi. Pentru asta, cel mai bine este sa iti iei cateva zile libere, in asa fel incat sa poti analiza cu atentie fiecare detaliu.

5. Pune intrebari si noteaza-ti tot ceea ce afli!

De multe ori, problemele sau avantajele unui apartament nu sunt vizibile. Este esential, asadar, sa pui cat mai multe intrebari. Intreaba despre locul de parcare, despre anul de constructie al imobilului, despre costurile cu intretinerea sau despre relationarea cu vecinii. Cu cat afli mai multe detalii, cu atat te poti apropia mai mult de scopul gasirii unui apartament perfect.

Dupa ce ai gasit apartamentul sau apartamentele care ti se par ideale, nu lua o decizie pripita! Incearca sa vorbesti cu vecinii, viziteaza locuinta cu toti membrii familiei si incearca sa vizualizezi orice tip de problema ce ar putea aparea in viitor! Un apartament perfect este cel care iti poate genera tot confortul de care ai nevoie, asadar, tot efortul initila de a-l gasi merita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *