Cumpararea sau construirea unei locuinte proprii este visul oricarei proaspete familii. Fie ca este vorba de apartament sau de o casa, locuinta mult visata este, fara doar si poate, una dintre dorintele tuturor. Dupa ce am reusit sa procuram banii necesari pentru atingerea acestui scop este mai apoi nevoie sa o mobilam ca la carte pentru a putea deveni un camin in sensul real al cuvantului. Optiunile de decorarea sunt atat de diverse si sunt influentate de personalitatea fiecaruia incat nu putem spune care sunt cele mai bune. Este clar ca si in aceasta situatie este valabila mai vechea zicala „nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-ti place tie”. In final, cand am parcurs si acest ultim pas, vom trece la mentinerea curateniei, fara de care propriul camin s-ar transforma realmente intr-un ghetou.

Fie ca apelati la o firma de curatenie din Craiova, pentru a putea intretine curatenia, fie ca optati sa o faceti singuri, este bine de stiut ca baia reprezinta camera asupra careia trebuie insistat cat mai mult.

Specialistii in curatenie recomanda, stergerea saptamanal a faiantei. Desi nu se vede cu ochiul liber, particule de bacterii isi fac lesne culcus aici. Este recomandat sa folositi un aparat de aburi, care dezinfecteaza ca la carte intreaga baie, mai apoi stergeti faianta cu o carpa umeda. Cada de baie sau dusul trebuie curatate cu solutii speciale, in functie de materialele din care sunt facute. Daca nu doriti ca acestea sa se impregneze de mizerie, este nevoie sa le spalati foarte atent cu un burete abraziv, macar in fiecare saptamana, daca nu dupa fiecare utilizare.

Sa nu uitam chiuveta dar si accesoriile care sunt folosite in aceasta zona, printre care amintim cutia pentru periuta si pasta de dinti dar si sapuniera. Este imperios necesar sa fie dezinfectate cu mare atentie deoarece pot fi mari purtatoare de microbi.

Toaleta este insa, pe departe, cea mai importanta zona, asupra careia trebuie sa ne concentram atentia atunci cand vine vorba de curateni. Cel mai bine este sa folositi un detergent special care trebuie lasat cateva zeci de minute sa actioneze pentru a putea distruge toti microbii. Clatirea foarte bine a vasului de toaleta nu trebuie sa fie neglijata si nici folosirea unui deoderant special pentru aceasta. Pe langa faptul ca ofera un miros proaspat de fiecare data cand este trasa apa, ajuta si la indeprtarea unei parti a impuritatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *