Vremurile pe care le trăim în ultimul an sunt grele pe toate planurile, mai ales pe cel financiar. Imposibilitatea de a nu câștiga mai mulți bani pe lună nu ne împiedică totuși să economisim. Pentru a întelege mai bine încotro ni se duce bugetul lunar și pentru a vedea de unde putem începe să economisim și cât, primul pas este să ne trecem pe o hârtie într-o parte veniturile și într-o parte cheltuielile din ultima lună.

Acest lucru te va ajuta să vezi clar încotro se îndreaptă banii tăi și te va ajuta să îți prioritizezi mai departe bugetul. Este important să nu cheltuim tot ce producem într-o lună, de accea avem nevoie să economisim ( sume extraordinar de mari ) deoarece în timp vom sesiza că bugetul nostru de economii crește considerabil.

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva trucuri pentru a vă ajuta să reduceți cheltuielile din gospodăria dumneavoastră și implicit să vă ajutăm să economisiți.

Cheltuielile fixe mereu la timp.

Aici vorbim și de situația în care sunteți plătitor de rate la un credit, precum cele de pe creditdoctor.ro, încercați pe cât posibil să nu amânați plata ratei acestuia sau a oricărei alte facturi. Deși respectiva sumă de bani vă va folosi pe termen scurt veți vedea că va fi greu să o puneți înapoi.

Indiferent de natura lor, evită să amâni achitarea unei rate, unei facturi sau a chiriei!

Mergi la cumpărături cu o listă.

Evită să te plimbi prin supermarket-uri fără o listă. Ni se întâmplă tuturor să mergem la supermarket-ul din colț pentru o pâine și la casă să constatăm că mai avem încă alte 5 produse pe bandă, produse de care nu aveam cu adevărat nevoie. Încercați să vă faceți lista de acasă, să verificați în frigider ce alimente aveți și să cumpărați doar ce vă lipsește, în acest fel evitați cheltuielile inutile și aruncarea mâncării.

Cumpără haine în perioada de reduceri.

Acesta este un truc care vă ajuta foarte mult, puteți să vă achiziționați produse calitative de brand și cu 50% reducere dacă aveți răbdare să vină perioada reducerilor. Este ideal să vă cumpărați haine calitative deoarece vor arăta bine și peste câțiva ani iar asta este interesul dumneavoastră, mai bine să cumperi puține haine, calitative și la un preț bun decât să aveți șifonierul plin de haine prost-calitative, pe care nici nu le purtați și care au fost și foarte scumpe.

Nu îți încărca singur facturile.

Putem începe prin a nu mai lăsa lumina aprinsă inutil în camerele în care nu stăm și renunțarea la becurile normale și alegerea în schimb a celor ecologice. Este știut faptul că acestea au o durată mai mare de viață și consumă mult mai puțină energie decât cele normale. Un alt aspect important este să țineți cont pentru urmatorul aparat electrocasnic pe care urmează să îl achiziționați, să fie clasa A+. Puteți ca în loc să faceți baie, să faceți duș și să economișiti o cantitate considerabilă de apă.

În concluzie, soluții pentru a reduce cheltuielile în gospodărie există, important este să vrem cu adevărat asta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *