Pentru cei care încă stau la dubii în privința ideii de împrumuturi rapide online, am decis să prezentăm o listă comparativă – creditarea clasică versus creditarea online.

  1. Documentele necesare

Pentru împrumuturi online nebancare, asemenea celor oferite de Credit7, este nevoie de un minim de documente. În cazul nostru, concret, vei avea nevoie de buletinul de identitate (scanat, pentru a fi atașat la formularul digital).

Pentru a primi un simplu credit bancar pentru nevoi personale, o persoană are nevoie de o serie de documente ce variază de la bancă la bancă, dar de obicei include cel puțin:

  • cererea de solicitare a creditului,
  • dovada angajării în câmpul muncii – copia carnetului de muncă (adesea completat de angajator) sau contractul de muncă (uneori necesar și în original şi copie),
  • facturi de plată ale serviciilor comunale,
  • documente justificative privind veniturile încasate plus o adeverință de venit sau, pentru sumele mari, documente ce confirmă dreptul de proprietate asupra bunurilor mobile/imobile lăsate gaj.

Lista poate fi continuată, dar ideea de bază este clară.

  1. Justificarea scopului

Credit7 înseamnă mai mult decât împrumuturi online fără acte, noi nu cerem explicații în privința scopului creditului cerut. Creditarea responsabilă, promovată de companie, presupune că toți clienții își cunosc posibilitățile și necesitățile, fiind pe deplin capabili să își controleze atât bugetul, cât și cheltuielile.

Un credit bancar mereu presupune argumentarea țintei finale a resurselor cerute. Băncile insistă asupra acestei informații din considerente de securitate, dar și pentru a controla atent cui îi sunt oferite anumite credite și cui refuzate, moment care creează uneori disconfort psihologic, dar și impedimente reale pentru obținerea banilor.

  1. Durata de obținere

Multe persoane recurg la împrumuturi rapide online nebancare pentru rapiditatea procesului. Credit7 a micșorat la maximum perioada de aplicare, procesare a creditului, precum și cea a obținerii banilor – ei sunt primiți prin transfer în contul indicat la înregistrare sau pot fi ridicați, la dorința clientului, de la bancă.

Un credit bancar tipic poate fi obținut de la câteva zile pînă la săptămâni (incluzând procesul de adunare a documentelor necesare, mai ales ale ceror care implică angajatorii sau sunt menite să demonstreze drepturile de proprietate).

  1. Transparența

Credit7 pune toată informația la dispoziția utilizatorilor. Fiind un serviciu de creditare online, chiar pe prima pagină din website este disponibil un calculator extrem de util, care ajută la clarificarea sumei, duratei creditului, precum și a condițiilor de manevrare ulterioară a acestuia.

Creditele bancare sunt mai complicate, deoarece includ o serie de detalii, mențiuni specifice, clauze care nu sunt totdeauna clare. Sumele rambursate pot să varieze în timp, iar procentele datorate băncii sunt o istorie aparte, cu multe nuanțe, lucru care nu este valabil când vine vorba de împrumuturi rapide nebancare online.

  1. Gestionare

Un împrumut online urgent nebancar se poate dovedi mult mai ușor în gestionare, date fiind condițiile de rambursare excelente și transparența procesului. Mai mult chiar, Credit7 oferă posibilitatea de a rambursa integral suma, atunci când ai posibilitatea, lucru care nu este posibil la majoritatea băncilor, date fiind condițiile contractului și modul de calculare a procentelor. Există și facilități pentru cazurile când nu este posibilă rambursarea la data de scadență, doar la Credit7.

Un credit bancar impune condiții stricte de gestionare, rame temporale stricte și poate duce la anumite situații neplăcute în diverse circumstanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *