Ce trebuie să știi atunci când pui bazele afacerii tale? Află pe Fabrica-de-firme.ro

de | noiembrie 19, 2018
inregistrare marca OSIM

Atunci când te hotărăști să pui bazele propriei tale afaceri trebuie să ai în vedere două aspecte extrem de importante.

În primul rând, ce presupune demersal de infiintare SA și de ce este foarte important să existe această inregistrare marca OSIM.

Fabrica-de-Firme.ro te ajută cu toate informațiile și sfaturile necesare, fie că vorbim despre infiintare SA sau inregistrare marca OSIM. În plus, mai oferă și asistență juridică și servicii integrate. E timpul să te ocupi de afacerea ta! Iată și răspunsurile la întrebările tale:

Inființare SA și acte necesare

În cazul în care alegi infiintare SA, îți oferim toate informațiile necesare legate de acte și ce presupune mai exact. Firma cu infiintare SA trebuie să aibă minimum 2 acționari și are capitalul social  împărțit în acțiuni, iar obligațiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social. Principalele avantaje la înființarea SA se referă la posibilitatea obtinerii capitalului social prin emiterea de obligațiuni de pe piața financiară, precum și la participarea acționarilor la deciziile privitoare la desfășurarea activității firmei proporțional cu aportul adus la capitalul social al SA.

Ca să duci la bun sfârșit această infiinatare SA, în primul rând ai nevoie de cartea de identitate. Alte acte necesare sunt copia de pe dovada de proprietate a sediului social, acordul vecinilor cu pereți comuni, dacă sediul va fi la blog, și contractul de închiriere vizat de Administrația Financiară.

De ce este necesar demersul de inregistrare marca OSIM

Cu alte cuvinte, marca, adică numele comercial, reprezintă cartea de vizită a unei afaceri și contribuie la succesul acesteia, fiind o garanție a calității produselor sau serviciilor oferite. O marcă poate fi un logo, un nume o multitudine de culori, precum şi orice alt mod de a identifica originea comercială.

De aceea este foarte important să începi prin înregistrarea mărcii, Este bine știut faptul că un nume bine ales oferă unicitatea și siguranța necesare unei afaceri, cu respectarea conditiei fundamentale ca acest nume sa fie protejat ca marca!

În România puține firme sunt conștiente de riscul la care se expun prin neînregistrarea mărcii. O dată înregistrată,  marca rămâne protejată timp de 10 ani. În caz contrar marca devine expusă copierii și contrafacerii de către concurență.

Așadar, pentru a putea beneficia de valoarea reală a unei mărci și protejarea ei ca proprietate intelectuală este necasar să existe această inregistrare marca OSIM.

Pentru ca această inregistrare marca OSIM să fie sigură și fără prea multe bătăi de cap, cei de la Fabrica-de-Firme.ro vă vor consilia în a alege cea mai potrivită opțiune de înregistrare, precum și a unei mărci cu șanse mai mari de a fi acceptată și protejată.

Trebuie menționat faptul că demersal de inregistrare marca OSIM presupune protecţia acesteia doar pe teritoriul României. În cazul în care se doreşte protecţia unei mărci într-o ţară străină, atunci trebuie îndeplinite formalităţile stipulate de legislaţia ţării respective.

De ce să alegi Fabrica de Firme.ro?

Specialiștii de la Fabrica-de-firme.ro vă vor consilia pentru ca orice decizie luați să fie cea mai bună și vă vor pregăti, depune, ridica și înmâna actele finale de la Registrul Comerțului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *