Oamenii isi petrec majoritatea timpului lor la locul de munca, fie ca practica o meserie pentru a se putea intretine, pentru a obtine diverse realizari sau de a se integra intr-un mediu. De aceea, este foarte important ca locul de munca sa fie unul armonios, placut si optim pentru angajati.

Desi in trecut angajatii nu erau foarte apreciati, ci erau priviti ca  surse de munca prin care angajatorul urmarea sa obtina o productivitate cat mai mare a unei afaceri, indiferent de conditii, in zilele noastre lucrurile stau cu totul altfel. Relatiile dintre angajati si angajatori s-au schimbat considerabil iar protectia muncii reprezinta o parte foarte importanta din conceptul managerial.

Angajatorii sunt obligati sa asigure angajatilor conditii decente la locul de munca si sa ofere protectie si siguranta in orice domeniu, in vederea evitarii unor accidente sau boli profesionale.

Securitatea si sanatatea in munca este foarte importanta atat pentru angajati cat si pentru companie. Daca se respecta cu strictete normele de protectia muncii, angajatii pot presta servicii la capacitatea maxima iar compania se poate bucura de o productivitate ridicata.

Ce ofera si care este rolul protectiei muncii?

Protectia muncii are grija de angajati – o companie nu poate oferi produse sau servicii fara angajati. Acestia reprezinta cea mai valoroasa resursa a companiei si trebuie protejati in orice situatie, pentru a putea avea o afacere de succes.

Protectia muncii ajuta la imbunatatirea calitatii serviciilor – daca angajatii beneficiaza de un mediu armonios si sigur la locul de munca, sunt mult mai productivi si concentrati iar acest fapt se reflecta si asupra calitatii muncii prestate.

Protectia muncii ajuta la reducerea absenteismului – in cazul in care angajatii sufera unele accidente  sau se imbolnavesc din cauza conditiilor neadecvate de la locul de munca, nu vor mai putea presta servicii o perioada.  Pentru a putea reduce absenteismul, sanatatea psihica si fizica a acestora trebuie mentinuta constant prin oferirea unui mediu de munca sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *