paturica bebe

Confortul si calitatea somnului bebelusului sunt doua lucruri de care orice parinte trebuie sa se intereseze, astfel incat bebelusul sa fie mereu sanatos. In primii ani din viata, cel mic isi petrece o perioada lunga de timp in pat, calitatea asternutului depinzand de starea de sanatate, dar si de spirit a celui mic.

Unul dintre elementrele importante de dormit este paturica. O paturica pentru bebe trebuie sa indeplineasca mai multa cerinte atunci cand o achizitionati, sstfel incat sa faceti o alegere cat mai buna.

Ce trebuie sa stiti despre o paturica de bebe?

Pentru ca cel mic sa se bucure de un somn sanatos si profund, este necesar sa alegeti o paturica moale si placuta la atingere. Paturica ar trebui sa permita trecerea aerului si in acelasi timp sa incalzeasca bebelusul in caz de vreme rece. In ziua de azi, magazinele ofera o gama larga de paturi pentru fiecare buzunar si gust. Exista o multime de materiale din care sunt realizate aceste paturici pentru cei mici.

Principalele caracteristici ale unei paturici

Paturica trebuie sa fie usoara si sa corespunda anotimpului. Ea nu trebuie sa provoace alergie, sa fie usor de curatat si sa aiba o dimensiunea adecvata pentru cel mic. Aceasta paturica bebe ar mai trebui si sa aiba o higroscopicitate ridicata, astfel incat sa absoarba rapid umezeala si sa o elimine in mediul inconjurator.

Materialele folosite

Patura din lana poate fi realizata din lana de capra, de oaie sau de camila. Ea este calduroasa si absoarbe foarte bine umezeala. Lana de oaie este recomandata pentru copiii cu un sistem de imunitar mai slab.

Patura din bumbac este o alta optiune spre care va puteti orienta. Aceasta are umplutura facuta dintr-un strat de bumbac si un alt strat din material natural. Bebelusul se va simti bine cu o astfel de patura si va dormi linistit.

paturica pentru bebe

Mai exista si paturici din bambus, acestea fiind pe baza de fibre de bambus. Ea este rezistenta la mai multa cicluri de spalati si uscare. Ofera un nivel optim de absorbtie a umiditatii, oferind un important confort in timpul somnului.

Aceasta paturica are o capacitate remarcabila de aerisire, dar si un nivel ridicat de puritate. Avand la dispozitie o paturica din matase, bebelusul nu va transpira. Aceasta are avantajul ca se spala foarte usor si se usuca la fel de repede. Un alt avantaj este ca o astfel de paturica este una hipoalergica, ea fiind potrivita chiar si pentru cel mai sensibil copil.

Dimensiunile si alte recomandari

Dimensiunea adecvata a unei paturici este una standard de 90×90 cm. Mai exista insa si diverse alte dimensiuni precum 100×135 cm si 110×140 cm. Un lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca toate paturicile pentru bebe trebuie scuturate si ventilate in mod regulat. Procedand in acest fel, se va pastra forma originala a paturicii.

Paturile cu umpluturi naturale trebuie spalate doar atunci cand este absolut necesar. Este bine sa urmati instructiunile de pe eticheta produsului, astfel incat paturica aleasa sa aiba o durata de viata cat mai lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *