Idei de afaceri potrivite pentru fiecare viitor antreprenor

Cele mai profitabile afaceri sunt cele care îți oferă veniturile necesare unui trai decent sau mai bun decât decent. Cei care dețin idei de afaceri mai originale, mai creative, deținătorii de afaceri ce aduc soluții reale și beneficii multiple audienței lor, vor fi printre cei care se vor bucura de succes.

Probabil că ai deja o idee despre afacerea pe care ai vrea să o deschizi sau încă te gândești asupra acestei oportunități? Ei bine, acum este momentul să află mai multe despre informații despre o oportunitate bună de afaceri. PFA-ul și infiintare SRL se află în topul idei de afaceri și în acest sezon.

Ce este un PFA?

PFA-ul reprezintă o persoană fizică autorizată care desfășoară orice formă de activitate economică permisă de lege, folosindu-se în general de forța de muncă proprie. Pentru a deveni o persoană fizică autorizată condițiile obligatorii sunt: de a  fi cetățean roman sau cetățean al unui stat membru din Uniunea Europeană, cu vârsta minima de 18 ani și care nu a săvârșit fapte sancționate de legile financiare, de natura celor nscrise în cazierul fiscal.

Un alt criteriu la fel de important pentru o persoană care vea să desfășoare activități economice sub forma unei PFA este acela că trebuie să aibă un sediu professional asupra căruia să dețină un drept de folosință și să declare pe propria răspundere că sediul indeplinește toate condițiile de funcționare din punct de vedere al legislației din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecția mediului și protecția muncii.

Avantajele unui PFA sunt mai numeroase decât avantajele unui SRL, de exemplu: costurile de înființare  sunt mult mai reduse, la fel și cele pentru administrare. Nu este nevoie de un contabil autorizat, deținătorul de PFA putând să-și țină propria contabilitate, însă dacă totuși se optează pentru angajarea unui contabil, serviciile au un cont mai redus față de un SRL. În cazul în care se dorește desființarea unui PFA costurile pentru acest process sunt mult mai reduse.

Durata acțiunii de inființare PFA poate fi cuprinsă între 3 și 5 zile lucrătoare. Intervalul devine valabil din momentul în care dosarul este pregătit pentru ONRC. Un lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este că începând cu 19.04.2013 toate PFA-uirle se constituie neplătitoare de TVA.

Actele necesare pentru infiintare unui PFA sunt: cartea de identitate, actele de studii, dovada de proprietate pentru adresa la care se va stabili sediul social și specimenul de semnătură dat la notariat.

Pentru a evita lungile drumuri către Registrul Comerțului. Fabrica-de-Firme vine în ajutorul dumneavoastră. Costurile pentru infiintare firmă PFA este de 190 de lei. În acest preț sunt incluse taxele de la Registrul Comerțului și onorariul.

Societatea cu Răspundere Limitată, cunoscută şi sub abrevierea de SRL este reprezentată de o serie de avantaje:

•           Solicitantul nu trebuie să ateste pregătirea profesională;

•           Nu există limite în alegerea domeniilor de activitate şi a codurilor CAEN reprezentative;

•           Răspunderea personală a asociaţilor în caz de datorii este limitată la capitalul social pe care l-a depus în momentul înfiinţării;

•           SRL-urile au dreptul de a participa la licitaţii publice sau private;

•           Dacă veniturile anuale se situează sub pragul de 65000 euro, impozitul pe profit de 16% este înlocuit cu un impozit pe venit de 3%. Astfel, firmele cu cheltuieli mici sunt avantajate în cazul optării pentru SRL;

•           Orice persoană, indiferent de vârstă, poate beneficia de sprijin nerambursabil de stat, prin programele tip SRL-D, daca respecta cateva criterii, spre exemplu nu a mai fost acţionar în cadrul altor firme din spatiul economic european. Daca a avut un PFA sau un II, poate să-și înfiinţeze un SRL-D. Important este să nu fi fost acţionar într-un SRL(-D) sau SA).

Taxele obligatorii pentru SRL sunt:

– 3% impozit din venituri dacă societate nu are salariați, 2% impozit din venituri daco societatea are un singur salariat, respectiv 1% impozit din venituri dacă societatea are 2 sau mai mulți salariați. Prin salariat înțelegem o normă de 8 ore/ zi de lucru, adică fie o persoană cu 8 ore, fie mai multe persoane angajate cu fracție mai mică de timp, dar care cumulează 8 ore.

– 16% impozit pe profit ( pentru societățile plătitoare de impozit pe profit)

– 5% impozit pe dividende , începând cu 1 ianuarie 2017.

– 5.5% contribuție la sănătate pentru retragerea dividendelor, începând cu 1 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Previous post Adevărul din spatele unui hosting gratuit
Next post Cum să faci o investiție sigură în camioane? Citește articolul și află care este cea mai bună ofertă de finanțare pentru camioane rulate