dictionar german roman

Stiai ca vocabularul limbii romane cuprinde foarte multe cuvinte provenite din alte limbi straine cum ar fi engleza, franceza sau germana? Da, este adevarat! Nu iti dai seama de provenineta acestora pentru ca ti-au intrat in vocabularul zilnic fara sa realizezi si le folosesti ca atare, fara sa te gandesti la etimologia lor.

Stiai desigur, de cuvintele imprumutate din limba engleza pe care le folosesti frecvent: weekend, design, mass-media, stres etc, dar stiai, de exemplu, de cuvinte precum cartof, politist, smecher, snitel sau rucsac ce au provenienta germana?  Limba romana contine aproximativ 2,47% de cuvinte imprumutate din limba germana, deci este aproape imposibil sa nu cunosti si tu cateva. Daca arunci un ochi intr-un dicitionar german roman, sigur vei descoperi cuvinte noi.

Iata cateva exemple de cuvinte pe care, cel mai probabil, le utilizezi frecvent, dar nu stiai ca provin din germana.

Exemplele pot continua, bineinteles. Chiar daca nu ai in plan sa inveti limba germana cat de curand, te poti uita din cand in cand intr-un dictionar german roman si poate descoperi singur cuvinte pe care le folosesti frecvent si credeai ca sunt de origine romana. Acelasi lucru il poti face si in cazul dictionarelor franceze, italine sau chiar si cele spaniole. De ce sa nu afli tu singur mai multe si sa iti impresionezi prietenii in urmatoarea discutie mai interesanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *