Tablourile de pictat pe numere au aparut relativ recent, obtinand popularitate intr-un timp foarte scurt din motiv ca sunt accesibile tuturor si ofera un rezultat greu de imaginat – o pictura pe numere de o frumusete aproape ireala, fara a avea experienta in domeniul artei!

Acum, picturi pe numere poate infaptui oricine este pasionat de arta si are placerea de a o face. Avantajul cel mai important este ca oricine poate crea o opera de arta, fara sa aiba experienta in domeniu cu ajutorul kiturilor de picturi pe numere.

Toate plansele de picturi numere sunt concepute dupa un anumit tipar: o pictura este impartita pe sectiuni, fiecare fiind numerotata. Fiecare numar de pe panza corespunde unei anumite culori. Totul este foarte simplu, iar rezultatul pur si simplu uimitor!

Sfaturi pentru incepatori

Pictura pe numere este o activitate relaxanta si creativa in acelasi timp. Iata de ce ar trebui sa tii cont inainte de a te apuca de pictat pe numere:

  • Vopselele pot fi subtiate. Pentru a face acest lucru, adauga putina apa in borcanul cu vopsea si amesteca pana devine totul omogen;
  • Daca ai pictat peste un fragment si ai iesit din contur, nu iti face griji, vopselele acrilice se suprapun bine unele pe altele si poti picta cu usurinta peste greseala reparand-o;
  •  Cel mai bine este sa pictezi dupa culoare: mai intai, toate fragmentele marcate cu unu, apoi  cu doi si asa mai departe. Dar aceasta nu este o regula stricta; daca doresti, poti colora unele elemente individuale in primul rand pentru a vedea cum arata. Totodata este recomandabil sa vopsesti segmentele mari si abia apoi cele mici;
  • Chiar daca vopsesti cu aceeasi culoare, pensula trebuie spalata din cand in cand, sau cel putin pentru a indeparta vopseaua acumulata o vei sterge cu un servetel curat. In caz contrar, iti va fi dificil sa trasezi liniile subtiri.

Dupa finalizarea picturii, acesta poate fi coperita cu un lac de finisare special, care va adauga stralucire imaginii si totodata o va proteja. Tabloul gata il poti agata pe perete asa cum este sau ii poti alege un cadru care se va potrivi interiorului camerei.

Pictura pe numere este o metoda foarte buna de a petrece timpul liber, fiind o activitate relaxanta si creativa atat pentru minte, cat si pentru corp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *