Cu siguranță cursurile de engleză particulare sunt benefice, pentru că se acordă multă atenție elevului. Însă de multe ori depinde de caracterul elevului și modul în care el interacționează cu cei din jur. Cursurile de grup pot avea o influență mult mai pozitivă asupra dezvoltării elevilor.

De ce să alegi cursuri de engleză în grup?

cursuri de engleza la chisinauPrimul motiv este că învățarea în grupuri lărgește orizontul elevilor și îmbogățește cunoștințele lor, datorită unor idei care vin de la alții. Uneori, atunci când profesorul împarte elevii în grupuri și atribuie o sarcină pentru ei, unii elevi pot aduce astfel de răspunsuri pe care alții nu le-ar fi putut gândi. Acest lucru înseamnă că lucrul în echipă este mai productivă decât cel individual, după cum spune proverbul: „Două capete sunt mai bune decât unul“.

Pentru acei elevi cărora le place concurența, acesta este un alt motiv bun pentru a se implica în cursuri de grup.

În cazul în care un student dorește să fie mai bine decât colegul său și să aibă realizări mai bune, el va fi întotdeauna motivat să studieze mai mult.

Următoarele avantaje ale învățării într-un grup sunt că studenții pot socializa cu colegii lor, găsi prieteni și se pot ajuta reciproc.

Partea cealaltă a monedei

În schimb, cursurile de grup pot diminua performanța individuală a studenților. Este posibil ca atunci când se lucrează în grup, nu toți să se implice într-o sarcină, însă toți vor fi apreciați în mod egal, deoarece aceștia sunt o echipă. Odată cu această muncă de grup, vin și alte dezavantaje, cum ar fi viteza diferită de învățare, dezacordul între membrii grupului etc.

Desigur, ambele metode de învățare a englezei au avantaje și dezavantaje, dar este alegerea studentului de a se înscrie la lecții private sau cursuri de grup, în funcție de preferințele sale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *