Cum sa scrii o teza de doctorat buna

Cum să scrii o teză de doctorat valoroasă? O întrebare dureroasă pentru unii studenți, nu și pentru cei ce au însușit un set de reguli simple, dar atât de utile. Acest articol vă pune la îndemâna un mini ghid, care vă va ajuta sa optimizați procesul de elaborare a tezei.

  1. Urmați instrucțiunile!

Citiți și respectați toate instrucțiunile furnizate în ghidul de elaborare a tezelor din universitatea la care vă faceți studiile de doctorat. Asigurați-vă că îndepliniți toate criteriile.

  1. Structurați tema într-o formă punctată înainte de a schița prima variantă a proiectului.

Pe baza volumului total a tezei, decideți care vor fi titlurile / subtitlurile (de exemplu, “Introducere”, “Material de referință”, “Metodologie” etc.). Aceste compartimente pot fi alese pe baza recomandărilor din instrucțiunile pe care le aveți. Pentru fiecare compartiment, punctați ce veți discuta.

  1. Cunoașteți-vă publicul
  • Descrieți propunerea de cercetare în termeni non-tehnici. Utilizați un limbaj curat și simplu și evitați jargonul.
  • Asigurați-vă că textul dvs. nu conține erori tipografice și gramatice.
  • Amintiți-vă că la toate nivelurile, comitetele de examinare vor fi multidisciplinare și vor include cercetători în alte domenii decât ale dvs.
  • Prin urmare, urmați principiul  – Păstrați-l simplu! Recenzenților le place.
  1. Dați lovitura din primele secvențe.

Recenzenții sunt oameni foarte ocupați. Trebuie să le captați atenția de la bun început.

Arătați modul în care cercetarea dvs. este inovatoare și valoroasă. Rețineți, de asemenea, că   entuziasmul dvs. pentru subiectul tezei este contagios!

Organizați-vă lucrarea astfel încât să fie concisă, bine integrată și să se concentreze asupra temei centrale.

  1. Formulați un titlu clar.

Este important ca titlul proiectului dvs. să fie ușor de înțeles pentru publicul larg, să reflecte scopul studiului și să atragă interesul.

Orice cercetare științifică, indiferent de complexitatea acesteia, cu siguranța va fi mai ușor de realizat. Aveți o teză de doctorat de scris? Ați analizat cu atenție momentele principale punctate în acest articol? Dacă ați răspuns DA, e timpul să începeți. Baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *