club matematici

Trecerea de la gradinita la scoala este, cu siguranta, un pas greu pentru multi dintre copii si parinti. Schimbarea programului, schimbarea rutinei, dar si cunoasterea de oameni noi si adaptarea in noi cercuri sociale este o noua provocare pe care trebuie sa o infruntati impreuna cu cel mic.

Pentru ca toata aceasta tranzitie sa fie facuta cat mai usor, te indemn sa iei in calcul aceste detalii importante atunci cand ii alegi scoala copilului tau.

O scoala buna te va ajuta pe tine sa iti educi copilul mai usor si il va ajuta pe copil sa invete cu mai multa dorinta si sa isi faca mai multi prieteni.

Nu in ultimul rand, nu uita sa fii mereu alaturi de copilul tau si sa ii asculti problemele pentru a il putea ajuta.

1. Personalul scolii

Atunci cand vizitezi o scoala este important sa cunosti cat mai multi invatatori, pe director sau chiar pe alti parinti. Poti merge impreuna cu copilul tau la invatatoare si puteti discuta pentru a ii face celui mic tranzitia mai usoara. Astfel, vei putea vedea daca el si viitoarea lui invatatoare sunt compatibili.

2. Conditiile de igiena

Conditiile de igiena sunt extrem de importante atunci cand alegi scoala pentru copilul tau. Asigura-te ca baile sunt foarte curate, dar si ca salile de clasa sunt zugravite si in conditii bune. Copilul tau va petrece intre 4 si 8 ore la scoala, astfel ca igiena este foarte importanta!

3. Siguranta copiilor

Toate scolile trebuie sa dispuna de un paznic sau de camere de luat vederi. De asemenea, daca scoala are doua intrari, ambele trebuie sa fie supravegheate de catre un paznic.

Asigura-te ca micutul tau va fi supravegheat in permanenta!

4. Parteneriatele scolii cu alte unitati de invatamant

Aceste parteneriate ale scolii cu alte unitati de invatamant il pot ajuta pe copilul tau sa evolueze si sa participe la concursuri sau evaluari nationale si internationale.

Asigura-te ca aici copilul tau va avea sansa sa descopere ce ii place si va avea oportunitatea de a incerca atat sa mearga la olimpiada de matematica, daca ii place sa rezolve problemele din cartea Clubul Matematicienilor, dar si sa participe la concursuri sportive, daca asta isi doreste.

Este important sa le oferim copiilor ocazia si libertatea de alegere!

5. Tine cont de zona in care se afla scoala!

Scoala copilului tau nu trebuie sa fie departe de casa, insa nu alege scoala doar in functie de distanta. Chiar daca o scoala mai buna este putin mai departe de casa, asigura-te ca copilul tau va putea sa exploreze aici, sa invete si sa se descopere pe el insusi.

Cu toate acestea, ia in calcul si timpul petrecut pe drum deoarece acest timp poate fi un factor ce va declansa oboseala in progamul micutului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *