Dacă vrei să deschizi un restaurant sau doar să renovezi o bucătărie profesională, este esențial să cunoști care sunt cele mai bune sfaturi în domeniu și recomandări din partea specialiștilor, astfel încât să ai parte de un proiect de succes. Încă de la bun început, nu este un secret faptul că bucătăria profesională diferă considerabil de bucătăria din locuința proprie, întrucât are nevoie de echipamente și utilaje speciale, alături de o suprafață corespunzătoare. Spre deosebire de bucătăria de acasă, în care sunt prezenți în jur de cinci sau șase oameni (maxim) în același timp, bucătăriile profesionale au o suprafață mult mai mare, precum și o capacitate superioară. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct toate informațiile de care ai nevoie pentru a cunoaște cum poți utiliza o bucătărie profesională HoReCa, simplu și rapid!

  1. Dimensiunea bucătăriei profesionale

O regulă generală este ca bucătăria restaurantului să fie proiectată luând în considerare numărul de locuri atât din restaurant, cât și de pe terasă. Conform specialiștilor, cel mai simplu mod de a obține un rezultat aproximativ este să înmulțești spațiul aferent fiecărui loc din restaurant, respectiv de 5 mp, cu numărul de locuri. Mai mult decât atât, dacă ai locuri și pe terasă, atunci este esențial să le adaugi și pe ele în acest calcul. În cazul în care ești în căutarea produselor și elementelor de mobilier caracteristice teraselor, poți alege dintre diverse confectii metalice inox întocmai ceea ce îți dorești. Cei de la https://valmix.ro au gamă variată din care poți alege, astfel încât să îți poți maximiza profitul și crește business-ul.

  • Designul corespunzător

Pentru a avea parte de o bucătărie bine gândită și în acord cu restul restaurantului tău, nu uita să ții cont de ergonomie. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât personalul din bucătărie va trebui să se miște foarte rapid și eficient, astfel încât să reducă pe cât posibil timpul de preparare al elementelor din meniu. Mai mult decât atât, un design ergonomic ajută și la eliminarea riscului de producere aferent accidentelor, precum și în ceea ce privește reducerea risipei alimentare.

  • Alegerea echipamentelor potrivite

Pe lângă proiectarea optimă a bucătăriei restaurantului tău, vei avea nevoie numaidecât de echipamentele potrivite, cu ajutorul cărora să poți obține preparatele dorite în timp record. În cazul în care cunoști deja bucătarul care va gestiona întreaga activitate din bucătăria ta, îi poți cere sfaturi, cunoscând încă de pe acum care vor fi echipamentele și ustensilele de care va avea nevoie pe tot parcursul activității. Spre deosebire de cele dintr-o bucătărie personală, ustensilele utilizate într-o bucătărie profesională sunt extrem de diferite și mult mai eficiente, capabile să facă față unor provocări mult mai mari și unui ritm mai alert de lucru.

  • Alegerea bucătarului potrivit

Cei care își deschid pentru prima oară un restaurant este foarte posibil să nu aibă prea multă experiență în ceea ce privește alegerea personalului potrivit pentru bucătărie. Tocmai de aceea, încă de pe acum este esențial să cunoști faptul că bucătarul șef este cel care va gestiona întreaga echipă și, tocmai din acest motiv, va trebui să fie ales cu foarte mare grijă și atenție.

Bucură-te de un mod optim de utilizare aferent bucătăriei profesionale din interiorul restaurantului tău, cunoscând toate informațiile de care ai nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *