Colectarea selectivă este de acum înainte omniprezentă în viața noastră de zi cu zi și filierele de reciclare se dezvoltă din ce în ce mai mult. Dar oare cunoaștem cu adevărat care sunt beneficiile aduse de reciclare hârtie București?

Protejarea resurselor naturale și a energiilor.

Reciclarea deșeurilor este un gest care permite protejarea mediului, limitând extragerea resurselor naturale necesare fabricării de ambalaje.

Pentru o tonă de deșeuri reciclate, se pot face astfel, următoarele economii:

  • Pentru plastic- între 700 și 800 de kg de petrol brut.
  • Pentru hârtie- 17 arbori.
  • Pentru oțel- 1 500 de kg de mineral de fier, 650 kg de carbon și 300 de kg de calcar.
  • Pentru aluminu- 4000 de kg de bauxită.
  • Pentru sticlă- 1200 de kg de nisip și de calcar.

Fabricarea de ambalaje pornindu-se de la materii prime brute consumă de asemenea, foarte multă apă sau energie, mult mai multă decât fabricarea acestora, pornindu-se de la materii prime reciclate.

Reciclarea este astfel un gest indispensabil pentru a ne proteja planeta, dar și sănătatea. Timp de foarte mulți ani, s-a favorizat deversarea deșeurilor, dar acest lucru necesită tehnici foarte sofisticate și pune foarte multe probleme. Deversarea deșeurilor este un lucru care degajează metan și dioxid de carbon, gaze cu efect de seră care sunt responsabile cu încălzirea climatică.

Deci colectarea selectivă a deșeurilor este un lucru extrem de important atât pentru planetă, cât și pentru sănătatea noastră.

Bunurile pe care le consumăm sunt produse pornindu-se de la materii prime care nu sunt inepuizabile. Este foarte important să se colecteze selectiv deșeurile noastre pentru ca mai apoi să se poată recicla. Se vor economisi astfel resursele naturale, care ne vor lipsi poate mâine.

Dar, se mai pot face și economii de energie. Fabricându-se produse pornindu-se de la materii prime reciclate, se vor face economii de energie. Extragerea și transformarea de materii prime este un lucru care consumă mai multă energie decât reciclarea lor.

Economii de bani, limitarea impactului nostru asupra mediului, evitarea producerii de deșeuri nereciclabile… Colectatea selectivă și reciclarea sunt benefice în mai multe moduri. Pentru copiii noștri, pentru orașul nostru, pentru mediul și natura noastră și mai ales pentru bugetul nostru.

Sortarea și reciclarea este deci treaba tuturor! Acțiunea ta de sortare ajută la economisirea resurselor naturale, la evitarea deșeurilor, dar și la limitarea poluării .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *