camin de batrani

Cu toate ca nu realizam de multe ori, timpul zboara ca vantul si descoperim ca pe zi ce trece suntem mai maturi, ca avem griji mai multe si ca din copilul de ieri, in fata oglinzii, astazi este un adevarat adult care se confrunta cu incercarile vietii. Odata cu inaintarea noastra in varsta, observam ca timpul nu sta in loc nici pentru parintii sau bunicii nostri, ceea ce ne intristeaza, dar totusi trebuie sa realizam ca este un lucru destul de minunat ca ii avem si astazi alaturi de noi si trebuie sa invatam sa ne bucuram de fiecare clipa impreuna cu ei, sa le asiguram o viata linistita si lipsita de griji. 

Pentru ca nu sunt putine situatiile in care parintii sau bunii nostri sunt destul de inaintati in varsta si nu reusesc sa se mai ocupe singuri de treburile casei, uneori nici de ei, una dintre solutiile acestei probleme este un camin de batrani. Pentru multi termenul suna destul de trist si nu este agreat, dar atunci cand cei dragi ai nostri sunt coplesiti de varsta inaintata, trebuie sa intelegem acest lucru, sa nu incercam sa ne mintim si sa le venim in ajutor prin tot ceea ce putem noi. Tinant cont de faptul ca fiecare dintre noi are un job, iar un batran lasat de unul singur, in conditiile in care ii este greu sa se descurce, nu este tocmai cea mai buna idee, trebuie sa gasim o solutie potrivita pentru a le oferi grija de care acestia au nevoie. 

Ce beneficii poate avea un camin de batrani?

In primul rand, cel mai important beneficiu pe care il poate avea faptul ca cineva drag al tau locuieste acolo este reprezentat de grija pe care angajatii acestui camin o poarta batranilor. Pe langa faptul ca riscurile de a lasa un batran singur, in conditiile in care acesta nu reuseste sa gateasca, sa isi spele hainele, sa faca curatenie sau sa aiba grija de sanatatea lui, sunt foarte mari, mai exista si teama ca acesta sa aiba nevoie de ingrijiri medicale, iar din neputinta sa nu poata anunta serviciile speciale. Asadar, avand in vedere ca un camin de batrani beneficiaza si de asistenta unui medic, sau a unor astistenti, grija pentru sanatatea celor dragi este mult mai mica, avand in vedere ca cineva ii monitorizeaza constant, ingrijindu-se astfel de bunastarea lor. 

Totodata, pe langa serviciile medicale si de ingrijire, in astfel de centre, batranii pot socializa, pot juca diferite jocuri, pot citi sau au chiar optiunea de a viziona filme, aceste activitati reusind sa ii faca sa devina mult mai bine dispusi si veseli. Pe de alta parte, in camine de batrani cum ar fi Altra Casa, batranii beneficiaza de spatii verzi imense si de piscine interioare, conditii ce ii pot binedispune si le pot alunga monotonia din viata cotidiana. Avand in vedere ca atunci cand sunteti pusi in situatia de a face astfel de alegeri trebuie sa aveti suficienti factori care sa va convinga ca urmati pasul corect, conditiile pe care Altra Casa le ofera sunt dovezi clare a unei vieti minunate pe care o pot trai cei dragi voua. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *