Cauzele cearcanelor – cand sa apelezi la un tratament cearcane cu laser?

de | martie 28, 2024
tratament cearcane laser

Zona incercanata de sub ochi este o grija atat in viata femeilor, cat si a barbatilor. Zona respectiva poate fi presarata de riduri, poate avea o culoare mai inchisa sau poate avea chiar forma unor pungi sub ochi. In orice caz, este vorba despre cearcane – semn asociat cu oboseala si stresul, dar care este cauzat si de inaintarea in varsta sau alti factori caracteristici stilului de viata al unei persoane.

In ziua de astazi, cea mai buna si mai eficienta solutie este un tratament cearcane laser, acesta avand posibilitatea de a indeparta imperfectiunile de sub ochi. De altfel, in multe cazuri, cearcanele ajung intr-un stadiu in care schimbarea stilului de viata nu mai poate ameliora efectele negative.

De ce apar cearcanele?

Cearcanele apar din mai multe motive – genetica, dermatita de contact (sau eczeme), lipsa de somn, hiperpigmentarea (cauzata de expunerea indelungata la soare), stare de deshidratare frecventa, anumiti factori asociati stilului de viata (consumul exagerat de alcool, fumatul), dar si simpla actiune de a-ti freca ochii.

In mai toate cazurile, elementele afectate sunt vasele de sange de sub piele. Acestea se fisureaza, pigmentand astfel zona respectiva – data fiind culoarea sangelui, zona capata o nuanta intunecata, cearcane pe scurt.

Cum sunt tratate cearcanele?

Un tratament cearcane laser este cel mai cunoscut si cel mai eficient. Totusi, nu este singurul tip si uneori nici cel potrivit. De exemplu, ridurile adanci de sub ochi, care pot avea aspect de cearcane, sunt cel mai bine corectate cu acidul hialuronic. Apoi, pungile de sub ochi – care, la fel, pot avea un aspect similar cu cel al cearcanelor – sunt corectate cu ajutorul blefaroplastiei.

Totusi, metodele mentionate nu influenteaza vasele de sange de sub piele sau nivelul de pigmentare pe care acestea il atribuie zonei respective. Prin urmare, se apeleaza la un tratament cearcane laser.

  • Tratamentul cu laser implica utilizarea unui laser vascular pentru a inchide vasele de sange fisurate din cauzele mentionate anterior.
  • Laserul inchide orice vas deschis in prezent, prevenind totodata redeschiderea acestuia in viitor. Totusi, nu uita faptul ca vase noi de sange pot aparea oricand – astfel, cearcanele nu sunt prevenite complet printr-un tratament cearcane laser.
  • Tratamentul cu laser nu afecteaza zona ochiului sau alte vase de sange, ci doar pe cele fisurate.
  • Efectul unui astfel de tratament cearcane laser este uneori imediat, imbunatatindu-se in timp, pana la depigmentare completa.
  • In final, zona din jurul ochilor va deveni din ce in ce mai deschisa la culoare – si spui adio aspectului permanent obosit al ochilor!

Cand sa apelezi la un tratament cearcane laser?

Exista mai multe semne care iti spun ca ar trebui sa apelezi la un astfel de tratament. Unul dintre ele ar fi intrebarea – esti obosit/a?

Aceasta intrebare, in cazul persoanelor cu cearcane pronuntate, este una permanenta, implicit care poate deveni foarte usor stresanta. Totodata, poate produce o lipsa a stimei de sine. In asemenea cazuri, este recomandat sa consulti sfatul unui estetician si sa realizezi un tratament cearcane laser.

Clinica Dr. Dana Miricioiu iti poate oferi toate informatiile necesare privind cearcanele si corectarea acestora – programeaza o vizita chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *