O baie moderna trebuie sa fie un spatiu multifunctional, adica trebuie sa cuprinda cele mai importante obiecte sanitare, iar atunci cand dimensiunile o permit, chiar si unele accesorii pentru relaxare.

Un element esential al baii, de nelipsit, este o baterie dus care, de cele mai multe ori, este dotata cu o para. Pentru cabinele de dus nu se realizeaza baterii cu robinet, deoarece constructia unei cabine face inutila montarea unuia, acesta fiind nefolositor.

Alegerea baterei de dus

Cand alegem o baterie dus trebuie sa tinem cont de anumiti factori, astfel incat alegerea facuta sa fie una reusita. Asfel, o baterie dus trebuie sa se potriveasca cu cabina de dus, atat in privinta dimensiunilor, cat si in privinta designului si al stilului celor doua. Aspectul vizual al unei incaperi este important, indiferent daca vorbim despre aspectul unei bai sau despre aspectul unui dormitor.

Modelul de baterie si modelul de cabina de dus trebuie sa se completeze reciproc. Concordanta trebuie sa existe si intre modul de montare si orificiile disponibile in cabina de dus. Prin urmare, atentie la aceste elemente care te ajuta sa nu cumperi ceva ce nu vei putea utiliza.

Este recomandat ca bateria sa corespunda, in ceea ce priveste paleta cromatica, cu celelalte elemente din baie. O baterie dus finisata in nuante de bronz sau auriu se va potrivi cu nuante de maro sau crem care se pot regasi la nivelul faiantei sau la nivelul accesoriilor pentru baie. In celelalte cazuri, o baterie cu un finis argintiu sau bateriile din inox se potrivesc cu toate culorile.

Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o baterie pentru a fi considerata de calitate?

Pentru a putea fi numita de calitate, o baterie dus trebuie sa fie realizata din alama sanitara. Compozitia alamei consta in cupru si zinc plus un procent mic de nichel, plumb si aluminiu. Astfel, calitatea apei nu va suferi modificari atunci cand trece prin baterie, procentul de cupru trebuie sa fie situat intre 58 si 62, iar zincul sa fie intre 30 – 38%. Atunci cand in compozitia alamei sanitare se identifica mai mult cupru, acest lucru permite ca apa sa ramana pura, fiindca cuprul are proprietati antibacteriene si antifungice.

In ceea ce priveste sunetul, o baterie dus de calitate va produce un zgomot mic, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar ca acea baterie sa detina in cartus mai multe atenuatoare de zgomot.

Bateriile calitative pot rezista in timp intre 15 si 20 de ani. Prin urmare, se intelege de ce o investitie intr-o baterie mai scumpa este mult mai avantajoasa.

Cum sa utilizam o baterie dus astfel incat sa economisim apa?

Exista baterii care au incorporate in ele sisteme destinate pentru economisirea apei, precum exista si perlatoare care se monteaza separat pentru a atinge acelasi scop. Perlatorul permite controlarea debitului de apa atunci cand presiunea variaza. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat va curge mai multa apa, iar scopul perlatorului este de a controla aceasta presiune.

Cum exista mai multi producatori pe piata, nu toate modelele de baterii dus sunt dotate cu sisteme performante de economisire a apei. Tocmai din aceasta cauza este indicat sa verificati acest aspect inainte de a cumpara o baterie dus. Informatiile respective, de obicei se pot identifica pe ambalajul bateriei sau puteti cere informatii de la agentii comerciali.

Magazinul Baterii-lux.ro ofera o gama profesionala de baterii sanitare, atat pentru baie cat si pentru bucatarie. Aici veti putea gasi modele performante si economice de baterii dus – modele care reflecta in practica sintagma “investitie inteligenta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *