Termopan: Clar + Low-e, 24 mm

Geamul termopan Clar + Low-e cu gaz Argon, cu o grosime de 24 mm a pachetului, reprezinta alegerea ideala – optima din punct de vedere al pretului investitiei raportat la economia ulterioara de energie – atunci cand se urmareste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior catre exterior.

Termopan: Solar4S + Clar, 24 mm (4 Anotimpuri, SunGuard, DualProtect)

Geamul termopan cu control solar, cu o grosime de 24 mm a pachetului, pastreaza calitatile geamului de tip low-e, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior. Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.

Termopan: Clar + Clar, 24 mm

Geamul termopan Clar + Clar, grosime totala de 24 mm, se foloseste ca geam termopan atunci cand nu se urmareste o izolare sau o protectie termica superioara. De exemplu la interior sau la locuinte fara cerinte mari din punct de vedere al pierderilor energetice importante.

Informatii utile geam termopan

  1. Ce este sticla Low-e?

Sticla low-e se refera la sticla cu emisivitate redusa. Este proiectata sa reflecte caldura inapoi in cladire pentru a imbunatati coeficientul de transfer termic Uf. Sticla Low-E este neutra in aparenta asa ca se poate folosi atat pentru cladiri rezidentiale cat si pentru cele comerciale.

Sticla low-e se obtine printr-un procedeu numit pulverizare magnetronica, cand se aplica pe una din suprafete un amestec de metale invizibile.

  • Care este diferenta intre geam termopan si geam tripan?

Din puct de vedere constructiv ambele tipuri de pachete folosesc sticla. Pentru un geam termopan se folosesc doua foi de sticla in timp ce pentru un geam tripan trei foi de sticla. Foarte importante sunt insa distanta dintre doua foi de geam si gazul introdus atunci cand se urmareste o izolare termica superioara. Distanta de 16 mm dintre doua foi de geam ofera cele mai optime performante in izolarea termica de aceea de cele mai multe ori un geam termopan are o grosime totala de 24 mm. De foarte multe ori se alege gresit un geam tripan, considerand ca mai multe foi de sticla izoleaza termic mai bine, ceea ce surprinzator nu este adevarat. Avantajul unui geam tripan este pe de o parte ca se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusa pentru a compensa pierderea de caldura datorata spatiului mai mic dintre foile de geam, dar pe de alta parte ca se obtine o izolare fonica superioara.

  •  Ce trebuie sa urmaresc la o sticla cand o aleg?

Sticla are foarte multe caracteristici care pot influenta pe viitor confortul dumneavoastra. Putem evidentia diferente la nivel de sticla date de aspect, izolare termica si fonica, coeficient de umbrire, gradul de reflectie sau absortie a luminii,etc. Exista acum diverse tipuri de sticla care in combinatii optime pot indeplini cu succes foarte multe cerinte din punct de vedere al specificatiilor cerute in constructia unei cladiri. Inainte de luarea unei decizii este bine sa consultati un specialist.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *