Dormitor matrimonial

Amenajarea unui dormitor matrimonial se poate plafona intr-un aranjament cat se poate de practic, dar lipsit de personalitate. Iata cum poti adauga interes vizual incaperii, dupa ce ai inclus in decor elementele esentiale: patul dublu, noptierele/etajerele, dressingul/sifonierul si comoda.

 • Asaza o bancheta la capatul patului: alege una cu spatiu de depozitare integrat, daca ai nevoie de un loc suplimentar unde sa pastrezi cuverturile si pledurile, sau o piesa statement, in ton cu stilul decorativ al incaperii.
 • Poti opta pentru banchete clasice, tapitate, cu picioare arcuite, pentru banchete minimaliste, cu linii simple si drepte, pentru banchete glam, cu accente metalice si culori electrizante sau pentru banchete shabby chic, cu imprimeuri florale si finisaje antichizate.

Dormitor pentru copii

Amenajarea unui dormitor pentru copii trebuie sa aiba in vedere faptul ca peste cativa ani incaperea va fi renovata, pentru a face fata noilor necesitati si preocupari ale unui copil in pragul adolescentei sau deja adolescent.

 • Pastreaza o schema cromatica simpla, bazata pe culori neutre.
 • Asigura suficiente spatii de depozitare pentru jucarii si o suprafata libera destul de mare pentru ca cel mic sa se poata juca in voie. Poti opta, in acest caz, pentru un pat cu birou si bancheta incorporate.
 • Cele mai potrivite covoare pentru copii sunt cele cu fir scurt, multicolore, care pot fi curatate usor, sau cele cu imprimeuri ce pot fi folosite ca pista de curse.

Dormitor pentru fete

Dormitorul unei fete are un farmec aparte si nici n-ar putea fi altfel: fiecare element al decorului ii reflecta personalitatea si compune un spatiu sigur, confortabil, practic si demn de aratat prietenelor.

Daca masuta de dressing cu oglinda ti se pare prea sofisticata pentru un dormitor de fete sau prea mare pentru un dormitor mic, o poti inlocui cu o consola ingusta, iar pe perete poti monta o oglinda.

Dormitor pentru baieti

La fel cum personalitatea este reperul esential in amenajarea unui dormitor pentru fete, si amenajarea unui dormitor pentru baieti depinde intr-o foarte mare masura de preferintele acestora.

 • Instaleaza-i un cos de baschet, decoreaza un perete cu o harta a lumii sau cu o tabla de scris, monteaza cateva etajere pentru figurinele cu supereroi si asigura-te ca dispune de suficiente locuri confortabile pentru asezat si pentru prietenii care vin in vizita (perne si pufuri de podea in locul taburetelor si fotoliilor).

Dormitor clasic

 • Combinatii de culori neutre luminoase (crem, gri deschis, grej) si pasteluri.
 • Pat cu tablii la cap si la picioare, eventual tip sanie, cu marginile tabliilor curbate spre exterior, sau pat cu tablie tapitata si fusta de pat.
 • Covor din fibre naturale, precum lana sau bumbac.
 • Ferestre decorate cu perdele si draperii bogate.
 • Mobilier din lemn, cu contururi delicate si picioare expuse, gratioase.
 • Pereti decorati cu tablouri cu rame metalice, aurii sau argintii.  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *