Stilul industrial

  • Elementele structurale precum caramida, grinzile sau tevile sunt expuse si integrate in decor. 
  • Mobilierul are forme ergonomice, sunt preferate materialele naturale, nefinisate, iar paleta cromatica inglobeaza nuante de gri, ruginiu, maro, culori metalice si, bineinteles, mult alb si negru. 

Ti se potriveste daca

Preferi spatiile informale, cu accente masculine, nepretentioase si iti plac contrastele puternice, dar nu neaparat la nivel cromatic, ci senzorial (mobilier din lemn si fier, podea cu aspect de beton nefinisat si covoare din blana). 

Elemente cheie:

Etajere si rafturi din lemn masiv si metal sau scaune de bar cu structura din fier si tapiterie din piele ecologica, in designul carora se remarca tevile ca elemente de design.

Stilul scandinav

Caracteristici:

Mobilier compact si functional, finisaje din lemn de culoare deschisa, tesaturi confortabile cu imprimeuri florale, animale sau geometrice.

Lumina naturala patrunde nestingherita intr-o camera amenajata in stil scandinav, iar paleta cromatica in care predomina nuantele deschise o reflecta foarte bine.

Ti se potriveste daca:

Vrei sa te simti cat mai aproape de natura, chiar daca locuiesti intr-un apartament din centrul orasului, incorporand in decor cat mai multe materiale naturale sau forme si culori care se regasesc in natura.

Elemente cheie:

O masa de dining din lemn de arbore de cauciuc (este foarte rezistent si are un aspect placut datorita nuantei naturale luminoase de galben pai) cu o forma ingusta care incurajeaza conversatia, perne decorative si lenjerii de pat cu imprimeuri in forma de frunze, flori sau forme geometrice.

Stilul shabby chic

Caracteristici:

Este unul dintre cele mai nepretentioase stiluri de amenajari interioare, fara ca acest lucru sa-l faca mai putin elegant, din contra.

Se adapteaza usor definitiei tale de frumusete si inglobeaza elemente specifice altor stiluri decorative (motive florale si texturi lemnoase rustice, pasteluri romantice, tesaturi vintage, ornamente eclectice).

Ti se potriveste daca:

Viata de familie este foarte importanta pentru tine si consideri ca cea mai importanta trasatura a unui decor perfect este aerul primitor.

Elemente cheie:

Fete de masa si accesorii pentru servirea mesei din bumbac, decorate cu ciucuri sau borduri din dantela, fotolii si taburete confortabile cu tapiterie in culori deschise, cu imprimeuri florale, console cu aspect antichizat din lemn sau metal alb.

Stilul rustic

Caracteristici:

Se aseamana stilului scandinav, dar o amenajare rustica incorporeaza si mobilier din lemn masiv, cu forme voluminoase si ornamente simple, sculptate.

Tesaturile au un rol important in spatiile rustice, asigurand confortul si contribuind la crearea unui decor armonios.

Paleta cromatica este imprumutata din natura, bazata in principal pe culori calde, inchise, saturate, iar texturile nefinisate predomina.

Ti se potriveste daca:

Vrei sa locuiesti intr-un spatiu confortabil, practic  si primitor, care incorporeaza numeroase elemente naturale (obiecte din lemn nefinisat, tesaturi precum bumbacul sau lana, imprimeuri florale).

Elemente cheie:

Bancheta cu aspect de lada de zestre sau bancheta simpla, cu picioare din lemn si tapiterie din piele de capra, perdele, draperii si alte tesaturi in carouri, covoare cu motive etnice, corpuri de iluminat din ratan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *