Natura nu inceteaza niciodata sa ne surprinda cu frumusetea si spectaculozitatea ei. In urma cu peste 10 ani, din dorinta de a aduce vegetatia in urban, lichenii stabilizati, plante ce se dezvolta in padurile nordice din apropierea Cercului Arctic au fost patentati ca solutie decorativa ce nu necesita mententanta. Asta a adus caselor de design de interior solutia pentru  acoperirea unei palete de clienti care iubesc designul biofilic dar din lipsa de timp, nu isi permit intretinerea lor.

Procesul de stabilizare presupune folosirea unor substante ce conserva lichenii si le confera rezistenta indelungata pana la 10-12 ani, si totodata vopsirea lor in zeci de nuante. Intregul proces este unul 100% organic.

Luand in calcul acest aspect, este lesne de ce comertul cu licheni stabilizati a crescut in ultimul timp. Plantele conservate castiga din ce in ce mai mult teren, si daca pana mai ieri vedeam tablouri naturale conservate doar in reviste, azi le vedem peste tot, impanzind orasul, fie ca vorbim showroomuri, HoReCa, beauty-zone, sali de sport, cabinete medicale sau locuinte. Sunt naturale, ne ofera o imagine spectaculoasa , iar  in incaperile in care sunt prezente aer respirat este mai oxigenat.

Comertul cu licheni stabilizati nu a incetat sa creasca in perioada pandemiei de coronavirus. Primavara anului trecut a fost una a provocarilor. Companiile au redus personalul, s-au facut restructurari pe departemente, iar multe au limitat lucrul de la birou. Probleme aveau sa afecteze si mersul in invatamant, scolile si gradinitile si-au susendat activitatile scolare si extrascolare, si dintr-o data, foarte multi s-au vazut acasa, la indemna  cu o resursa exterm de importanta, si anume, timpul. Ce puteaau  face in tot acest timp nedetermint?

Ei bine, foarte multi s-au redescoperit, au inceput sa practice activitati pentru care pana acum nu aveau timp, iar o parte dintre ei au facut schimbari in locuinta, locul care acum le devenea totodata, birou si simteau ca pana acum l-au au neglijat.

Multe dintre persoanele cu care am stat de vorba,  au recunoscut ca abia acum incepusera sa vada piese de mobilier sau lucruri ce nu erau deloc din  contextul caminului lor, pe care nu le observasera din lipsa de timp.

Demarand proiectul de reamenajare si vazand cat de doriti si apreciati sunt lichenii stabilizati, recunoscuti fiind pentru efectul spectaculos pe care il creeaza in spatiile in care sunt montati, oamenii au inceput sa caute magazinele de profil.

Catalin este reprezentant al magazinului Naturama, importator de muschi si licheni stabilizati. Pe langa vanzarea propriu-zisa de licheni, muschi stabilizati, magazinul realizeaza in atelierul din centrul capitalei si rame, tablouri, pereti intregi pentru clientii care le solicitata aceste servicii. A fost interesant sa aflam ca graficul cererilor inregistrate in acesta perioada  s-a modificat, in sensul ca, daca pana cum companiile ocupau cel mai mare segment, acum a venit randul consumatorului casnic. 

“In pandemie, designul biofilic a venit ca o gura de aer proaspat pentru clientii nostri. Am simtit ca o parte dintre ei au gasit relaxare in activitatile de art&craft cu lichenii stabilizati si au luat-o ca pe o provocare, implicandu-i si pe cei mici in asta. Lichenii Naturama produse Premium 100%naturale si sunt disponibili in aproximativ 40 de culori.

Alti clienti au constatat ca neglijasera amenajarea locuintei si au simtit ca a sosit vremea sa investeasca in aceasta directie, optand pentru varianta in care noi le-am realizat inhouse intregul proiect,  iar cei afectati salarial,  care inainte faceau parte din ultimul segment mentionat, vazandu-se intr-o alta postura, insa dorind sa isi continue planul de amenajare cu licheni , au beneficiat de consultanta noastra gratuita, si-au completat cunostintele cu tutorialele noastre si au reusit sa econmiseasca  bugetul alocat montajului, realizandu-si singuri montajul.

 

Cat despre companii, multe ce isi au sediul in  orase bine industrializate din tara au alocat buget pentru amenajarea cu licheni in birouri, astfel incat angajații sa se adapteze mai ușor la reintoarcerea la locul de munca. Practic, in perioda in care angajatii lucrau de acasa, companiile au dat o nota de prospetime, luand in calcul faptul ca ele  isi vor redeschide usile. Siau procedat foarte bine, pentru ca exista  studii care atesta ca  angajatii care  isi desfasoara activitatea intr-un astfel de climat natural dau un randament profesional mult mai bun.”

Asadar, e limpede ca romanii acorda un interes deosebit amenajailor interioare, fie că vorbim de casa sau de orice spațiu in care iși petrec timpul, iar faptul ca aleg designul biofilic este imbucurator. Lichenii stabilizati sunt o solutie perfecta, rezistenta in timp pentru crearea unei oaze de liniste care te reconecteaza la  energia  buna, dupa care alergam atat de insetati  azi, cand sunt  prinsi cu tot mai multe task-uri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *