Copiii pot fi extrem de curiosi, indiferent de varsta. Dar, la varste fragede, curiozitatea celor mici poate reprezenta un pericol pentru sanatatea lor. Pe de alta parte, stim cat este de important sa-i lasam sa exploreze, pentru a-si dezvolta abilitatile si pentru a-si satisface curiozitatile. Vestea buna este ca le putem permite celor mici sa se joace in voie, sa descopere locuinta in ritmul propriu si sa nu se simta limitati atunci cand exploreaza, cu doar cateva accesorii utile pe care le putem instala in casa.

Protectii pentru priza

Prizele sunt un pericol major pentru orice copil si, chiar daca par sa nu prezinte un interes pentru cel mic, cel mai bine este sa acoperi toate prizele cu protectii. Acestea sunt usor de instalat, foarte accesibile la pret si extrem de eficiente in ceea ce priveste siguranta copiilor. Pot fi indepartate cu usurinta de catre adulti, insa, oricat de mult efort ar depune, copiii de varste fragede nu vor avea acces la prizele periculoase datorita acestor protectii din plastic.

Sigurante pentru usi si sertare

Sertarele ascund obiecte importante si solutii sau accesorii periculoase. Copiii vor fi extrem de atrasi de obiectele interzise si vor face tot posibilul sa ajunga la ele atunci cand parintii nu sunt atenti. Desi este indicat ca cel mic sa fie supravegheat in permanenta, in momentele in care acest lucru nu este posibil, sigurantele pentru usi si sertare se vor dovedi a fi extrem de utile. Pe langa faptul ca acestea blocheaza accesul copilului la continutul sertarelor si dulapurilor, contribuie, de asemenea, la evitarea accidentelor produse de prinderea degetelor sau mainilor micutului curios.

Aparatori laterale pentru pat

Vine o vreme cand cel mic nu mai este atras de patutul lui si chiar si cel mai inalt nivel al barierelor de protectie nu il va putea impiedica sa escaladeze spatiul de odihna. Pentru astfel de probleme exista o solutie simpla – o aparatoare laterala pentru pat pe care o poti achizitiona de pe buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Acest tip de aparatoare laterala pentru pat se prezinta sub forma de bumper flexibil si poate fi indoit in asa fel incat sa acopere corespunzator salteaua patului. Desi poate fi escaladat cu usurinta, scopul bumperului nu este de a limita spatiul copilului ci de a-l proteja in timpul somnului, pentru a nu cadea din pat. In plus, aceste aparatori laterale pentru pat sunt mai putin restrictive decat barierele de protectie, ceea ce inseamna ca ii ofera copilului sansa de a se simti mai liber, mai independent, in timp ce se odihneste in siguranta.

Porti de siguranta

Exista, fara indoiala, in orice locuinta, incaperi sau spatii la care copiii nu trebuie sa aiba acces. Pentru a nu-i permite celui mic sa se aventureze singur pe scari sau sa exploreze camerele interzise, baile sau holurile in care se afla produse si articole care ii pot face rau, ar trebui sa instalezi porti de siguranta. Desi par greu de instalat, trebuie sa mentionam faptul ca pe piata sunt disponibile poti de siguranta care se monteaza prin presiune, intre pereti sau tocurile usii, fara lipire sau fixare cu suruburi. Portile de siguranta sunt cea mai buna si accesibila modalitate de a limita accesul copilului la anumite camere, fara a face modificari majore in locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *