coltar extensibil

Minimalismul poate fi definit printr-o sintagma simpla: ,,mai putin inseamna mai mult” si face referire la designul simplu si in acelasi timp elegant al interiorului si  cu un accent puternic pe culoare si lumina (indirecta, directa, difuza, elemente ale mobilierului etc.). Acest curent estetic indeamna spre o viata sanatoasa,  sociala si dezvoltare personala, liniile simple si clare ale minimalismului sugereaza renuntararea la lucrurile nefolositoare si la un spatiu liber și deschis doar pentru cele mai necesare obiecte ale unei locuinte. 

Reguli de baza ale stitlului minimalist

  • Evita peretii despartitori, creeaza spatii deschise.
  • Bucataria open space, in care uneori se poate include si holul.
  • Lumina naturala pentru fiecare incapere. 
  • Se pastreaza o continuitate de culori si materiale,  dintr-o camera in alta.
  • Se pot adauga cateva accente cu finisaje personalizate tavanului, pardoselii sau peretilor.
  • Elementele de decor si mobilierul trebuie sa fie simple, fara incarcaturi decorative.
  • Pentru pereti se folosesc nuante neutre sau deschise.
  • Un mare accent se pune pe fereastra, decorul pe care il ofera aceasta ( daca e posibila o imagine  placuta).
  • Piese de mobilier cu spatii de depozitare.
  • Fara prea multe lucruri in camera care pot crea vizual o impresie de prea plin si aglomerare.

Culori si combinatii in stilul minimalist

     Cu o eleganta impecabila,  combinatia  de culori alb, negru si gri marcheaza stilul minimalist in alegerea mobilerului. O masa dining alba si eleganta va reflecta o stare de bine si va da lumina incaperii. Masa dining,  de culoare alba,  poate fi incadrata intr-un spatiu cu pereti intr-o nuanta mai puternica (rosu, albastru, orange sau verde) sau nuante mai pale pentru o atmosfera mai calda. O paleta bogata de nuante cum e griul (gri cenusiu, gri petrol, gri luminos etc.) aduce o diversitate incaperii, combinandu-se perfect cu restul nuantelor din incapere. Negrul este o alegere des intalnita in stilul minimalist, care se regaseste si la o masa dining alba in detaliile acesteia.

     In cazul in care alegi un mobilier simplu  in nuante mai tari, peretii si tavanul ar trebui sa ramana albi pentru o camera luminoasa si o incadrare in designul minimalist.

Idei practice pentru stilul minimalist

     Fiecare mobilier din locuinta trebuie sa aiba o functie bine pusa la punct si de preferat multipla. Un coltar extensibil reprezinta intr-un living economisire de spatiu, suficient spatiu pentru invitati si un loc de dormit pentru cei care raman peste noapte. Livingul nu trebuie sa fie incarcat cu mobila, lucru necesar pentru fiecare incapere,  un coltar extensibil ales corespunzator va fi o investitie de durata si estetic, intr-o culoare tare, aleasa dupa preferintele tale. Minimalismul raspunde nevoilor personale, fiecare piesa de mobilier trebuie sa fie aleasa cu un scop precis si util. Intr-un dormitor se opteaza pentru patul cu cutie de depozitare, cum e in cazul unor coltare extensibile care pot reprezenta un loc potrivit de odihna mai ales in lipsa unui dormitor amenajat pentru musafiri. 

Iluminatul intr-o incapere minimalista

     Chiar daca tavanul este destul de simplu, camera se poate accentua cu o lustra lunga in linii drepte. Lumina naturala si artificiala este foarte inportanta pentru aceasta estetica, poti accesoriza camera cu intrerupatoare tactile livolo, moderne si practice pentru fiecare locuinta. Cu intrerupatoare tactile livolo te bucuri de o eleganta simpla, de calitate, moderna si de durata. Intr-o camera cu corpuri de iluminat simple si alese cu bun gust,  aceste intrerupatoare tactile Livolo completeaza perfect decorul si sunt usor de folosit.

 Minimalismul poate sa iti para greu de realizat, dar lucrurile sunt simple daca urmezi regulile care tin de aceasta estetica. Ordinea si simplitatea lui iti simplifica viata si ofera confort propriului camin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *