geamuri termopan

Geamurile termopan au avut un succes in tara noastra inca de la inceputul anilor 2000 cand au inceput sa apara la casele nou construite, insa progresul fulminant al vanzarilor a aparut odata cu montarea in masa a acestora de catre familiile care locuiau la bloc. Pas cu pas apareau tot mai multe termopane la fiecare scara de bloc, iar mai apoi la fiecare apartament, in prezent fiind foarte rare apartamentele la care sa nu existe termopane.

Un moment notabil care a dus geamurile termopan intr-un punct notoriu a fost lansarea piesei Termopane termopane a artistului Florin Chilian dupa aparitia tot mai multor geamuri termopan la fiecare locuinta.

Datorita numarului mare de termopane realizate si montate, am putut face o lista cu greseli des intalnite atunci cand geamurile termopan sunt achizitionate, dar si dupa montarea acestora.

Greseli cand se aleg geamuri termopan

1.     Pretul primeaza in alegerea termopanelor

Nu de putine ori sunt intalniti clientii care ajung sa aleaga geamuri si usi termopan precum ar cumpara un bun de unica folosinta, un obiect ce e folosit pe un termen scurt, fara sa realizeze ca tamplaria pvc si geamul in sine trebuie sa isi pastreze calitatea si proprietatile pe o perioada indelungata, acestea facand parte din locuinta.

2.     Montarea geamurilor si a usilor termopan de catre client

Unele persoane au impresia ca daca isi vor monta singuri termopanele sau cu personal necalificat vor putea face economii substantiale, dar in final pot ajunge sa deterioreze tamplaria, sa monteze necorespunzator geamurile, lucruri ce duc la reducerea izolarii termice sau fonice a locuintei.

3.     Putine date despre producatorul termopanelor

Inainte de a cumpara geamuri termopan si usi termopan trebuie sa afli cateva informatii despre producatorii de tamplarie pvc si gemuri termopan. Poti afla detalii despre acestia chiar si din mediul online prin citirea recenzilor lasate de clienti pe site, forumuri sau retele sociale, dar si din mediul offline intreband cunostinte sau personal calificat cu privire la marcile si producatorii de geamuri termopan.

Un exemplu de producator in cazul Europlast geamuri termopan Falticeni este Divizia de Materiale de Constructii a Oltchim Ramnicu Valcea, acesta fiind cel mai mare producator de PVC din Romania si printre cei cu un rol definitoriu in Europa.

4.     Lipsa dovezilor de garantie

Lipsa unei garantii prevazute in contract sau a unei garantii cu durata foarte scurta vor conduce la cheltuieli din buzunarul propriu in momentul defectarii elementelor din geamul termopan. Insasi defectarea acestora denota faptul ca termopanele sunt de o calitate joasa.

Greseli facute dupa montarea geamurilor termopane

1.     Lasarea foliei de protectie pe tamplaria PVC

Lasarea foliei de protectie pe tamplaria PVC a termopanelor o perioada indelungata dupa ce acestea au fost deja montate (1-2 luni) va duce la indepartarea dificila a acesteia datorita efectelor pe care razelele solare si umiditatea le au asupra ei.

2.     Neastuparea golurilor libere dintre tamplarie si perete

Intre tamplaria PVC si perete se foloseste spuma poliuretanica pentru o izolare termica si fonica cat mai buna, dar si pentru fixarea mai precisa a geamurilor termopan, insa aceasta isi pierde rapid proprietatile dupa intrarea in contact pentru o perioada indelungata cu razele solare.

3.     Revizia feroneriei din componenta termopanelor

Balamalele si inchizatorile trebuie lubrifiate anual pentru functionarea corespunzatoare a acestora. Neacrodarea atentiei in acest caz poate duce dupa un timp chiar si la blocarea geamurilor in pozitia de inchis sau deschis.

4.     Folosirea unor solutii de curatare nepotrivite

De multe ori oamenii sunt tentati sa foloseasca solutii acide in curatarea tamplariei pvc sau a unor materiale abrazive pentru indepartarea usoara a murdariei, ducand la deteriorarea culorii acesteia sau chiar modificarea proprietatii materialului PVC.

  Asadar achizitionarea unor geamuri termopan si usi termopan trebuie facuta cu atentie, intrucat acestea au o mare influenta asupra confortului, linistii si economiilor noastre. Geamurile si usile termopan trebuie sa aiba o durata lunga de viata si sa isi pastreze proprietatile initiale cat mai mult timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *