Te-ai săturat să stai la bloc și este momentul să îți construiești o casă. Pare un vis frumos care poate deveni realitate curând, însă îți dai seama că ai unele lucruri de pus la punct înainte de a te apuca de treabă. Ai cumpărat un teren potrivit, ai găsit echipa de meșteri potrivită pentru tine și materialele sunt gata oricând să ajungă. Cu toate acestea, mai rămâne un singur lucru de stabilit: când te poți apuca de treabă?

Construcția unei case nu se poate face pe vreme ploioasă, foarte rece, dar nici nu poți obliga muncitorii să suporte temperaturi de până la 40 de grade C, la soare.

Sezonul în care alegi să începi construcția casei tale depinde foarte mult de zona în care locuiești. Cele mai bune perioade pentru construcția caselor sunt primăvara și vara, dar acestea se pot modifica în funcție de situație.

În ce zonă construiești?

Dacă în zona respectivă iernile sunt blânde, poți începe construcția din toamnă, iar dacă lucrările se întind până în iarnă nu este nicio problemă. Temperaturile trebuie să fie peste 0 grade pentru ca materialele să se poată usca în totalitate. În cazul în care este prea frig, casa nu va rezista în timp.

Cea mai potrivit zonă pentru construcția unei case este aceea în care vremea este rece și uscată, așa cum este de cele mai multe ori toamna. În cazul în care te gândești la folosirea unei pompe de căldură, ia în considerare o firmă care montează pompe de căldură oriunde în țară și, cel mai important, în orice anotimp.

Există numeroase avantaje și dezavantaje dacă alegi să construiești o casă în orice sezon, însă există două variante posibile: o variantă mai rapidă și una mai ieftină.

Varianta rapidă

Pentru construcția rapidă a unei case este indicat să începi lucrările din primăvară. Zilele sunt mai lungi, temperatura permite uscarea în întregime a materialelor folosite și ritmul de lucru poate fi unul mai mare. Casa are nevoie de o perioadă se uscare, însă temperaturile ridicate vor fi o mână de ajutor. Dacă aveți toți banii la dispoziție, se poate să vă puteți muta în casa nouă chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

Varianta mai ieftină

În ceea ce privește varianta mai ieftină a construcției unei case, toamna este sezonul ideal. Materialele sunt mai ieftine în această perioadă, iar majoritatea echipelor de muncitori fac reduceri substanțiale la prețul lucrării. Chiar dacă nu este cea mai caldă perioadă din an, temperaturile pot permite uscarea materialelor și efectuarea lucrărilor în condiții mai bune decât în zilele de toamnă. De asemenea, echipele de muncitori sunt mai libere toamna și nu veți duce grija acestui lucru, deoarece majoritatea oamenilor se apucă de construcții primăvara și vara.

Este bine să cereți și sfatul unui constructor în momentul în care vă gândiți la construcția unei case. Acesta poate lua în considerare tipul de an care va urma, dacă va fi unul ploios sau secetos și în funcție de acest lucru îți poate face o recomandare în acest sens.

Gândește-te bine la toate aspectele atunci când demarezi proiectul de construcție a casei tale și ține mine următoarele doua aspecte: îți dorești o casă în care să investești și până la ultimul leu sau poți accepta ca aceasta să fie ridicată puțin mai greu, dar cu o economie substanțială la prețul materialelor și constructorilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *