Renovarile fac parte din viata noastra. Chiar daca nu ne face placere absolut deloc sa demolam, sa transferam lucrurile dintr-o parte in alta, sa ne mentinem casa intr-un haos permanent, acesta e doar un pas catre casa visurilor noastre.

Solutia optima cand vine vorba de renovari complete e sa pornesti de la exterior catre interior, pentru a avea siguranta deplina ca nu omiti niciun detaliu in ceea ce priveste eficienta energetica. Dar nu e gresit nici daca pornesti cu interiorul, incepand cu izolarea, instalatiile etc.

Cu toate acestea, nu trebuie sa omiti de pe lista un articol foarte important – geamurile termopan (https://stirileprotv.ro/stiri/a/p-consideratii-pretioase-privind-ferestrele-in-proiectarea-unei-case.html). Dar tu stii cand este indicat sa-ti schimbi ferestrele sau cand e momentul oportun, chiar daca te afli intr-o casa locuita de ceva vreme, pe care nu o renovezi?

Succesul unei case confortabile e reprezentat de atentia la detalii. Iar lucrurile acestea marunte vor face intotdeauna diferenta. Si nu e bine sa lasi timpul sa treaca si sa amani schimbarea ferestrelor la nesfarsit. Asadar, atunci cand vine momentul, i-ati “inima in dinti” si achizitioneaza-ti cele mai bune ferestre termopan.

Care sunt detaliile care-ti arata ca trebuie sa-ti schimbi ferestrele

Te folosesti de ustensile moderne precum un termostat, ca sa te asiguri ca in locuinta ta se regaseste o temperatura optima? Daca centrala merge incontinuu (si nu numai) si nu da semne sa se opreasca prea curand, iar casa este izolata termic corespunzator, un motiv principal il reprezinta ferestrele – fie acestea sunt de o calitate inferioara, fie sunt clasice si cu un randament extrem de redus. Acesta e un prim moment care-ti indica ca trebuie sa apelezi la ferestre termopan de o calitate cat mai buna, termoizolante.

S-a intamplat sa te trezesti ca-ti ploua in casa? Sau ca aerul este prea greu de respirat, mult prea incarcat? Acesta este un alt semn ca ferestrele tale necesita imbunatatiri. Exista geamuri termopan inteligente care pot actiona in baza unor senzori ce detecteaza conditiile de mediu si actioneaza automat astfel incat sa nu te mai preocupe detaliile mentionate mai sus.

Daca te afli intr-o zona de risc, intr-un cartier renumit pentru succesul pe care-l au hotii, ei bine, mai mult ca niciodata ai nevoie de niste ferestre de termopan sigure cu sticla securizata, chiar si cu sistem automat de inchidere/blocare. Aceste ferestre iti vor pastra casa in siguranta, precum si toate bunurile tale de pret.

Alte aspecte care-ti arata ca e timpul sa faci o schimbare la capitolul ferestre fac scopul zgomotului sau poate, a unor deformari vizibile. Rama obisnuita a unui geam de sticla tinde sa-si mareasca volumul atunci cand e expusa la foarte multa umiditate. Sticla se sparge cu usurinta, cu atat mai mult la un soc banal, iar galagia poate fi infernala chiar si intr-o zona mai retrasa, cand vine vorba de persoane foarte sensibile. Nu e un moft sa-ti doresti un somn linistit, momente pline de productivitate, zile in care sa nu-ti pese de ce discuta vecinii in fata portii, in parcul alaturat etc. Geamurile termopan din 3 foi iti vor oferi o protectie garantata si un confort de lunga durata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *