De obicei proprietarii de case aleg sa-si inlocuiasca ferestrele in anotimpul toamna pentru a se pregati de venirea iernii, cu toate acestea, ferestrele se pot schimba si vara pentru a aduce beneficii casei dumneavoastra.

   In perioada calda a anului, consumul de energie electrica va creste, deoarece aerul conditionat va lucra la maxim pentru a mentine un aer rece in casa. Puteti apela la unele modificari mici, cum ar fi instalarea unui termostat pe care sa-l programati, ventilatoare de tavan care sa va asigure o circulatie a aerului si un spatiu racoros, dar toate astea vor fi temporare. Luati in considerare optiunea de a schimba ferestrele cu ferestre termopan, care sa va asigure o solutie pe un termen mult mai lung. Puteti alege sa inlocuiti ferestrele cu termopane in orice moment din timpul anului, iar cu geamuri termopan in casa dumneavoastra, o sa aveti parte de confort in orice sezon.

   Daca ferestrele casei sunt vechi, deformate, rupte, observati condens intre geamuri, simtiti un curent de aer cu fereastra inchisa, de preferat ar fi sa le inlocuiti cu ceva mai bun decat ati avut inainte. Sunteti mai in castig daca le inlocuiti, decat sa incercati sa le reparati. Materialul ferestrei se decoloreaza in timp, iar in cazul unei renovari, daca pe ele le lasati cu un aspect uzat, locuinta dumneavoastra nu va arata cel mai ingrijit loc. Ferestrele sunt niste elemente importante si esentiale pentru un design cat mai placut si armonios  al constructiei. in timp ce imbunatatiti aspectul casei dumneavoastra, poate doriti sa schimbati si modelul de fereastra ( de exemplu: de la una fixa, la una care se deschide) si astfel, veti imbunatati si fluxul de aer din interior. 

In ce mod va poate ajuta inlocuirea ferestrelor vechi cu ferestre termopan?

   In perioada verii aparatul de aer conditionat functioneaza pentru a va mentine casa rece, odata ce aveti termopane, aerul rece se va pastra in casa fara sa se mai piarda. Ganditi-va si la banii economisiti pe facturile de energie, cum casa se incearca sa fie racita  vor creste la fel si costurile. Daca investiti bani la momentul potrivit, aceste ferestre termopan va vor scadea pe viitor din griji. inlocuind ferestrele veti avea o eficienta energetica sporita si casa dumneavoastra va fi protejata de curenti si de razele ultraviolete.

   In noptile racoroase de vara puteti deschide ferestrele pentru a lasa aerul de afara sa intre, iar aceasta pauza a aerului conditionat de cateva ore se va resimti si la factura de energie electrica. in timpul zilei geamurile trebuie sa fie inchise pentru a nu da voie aerului rece sa se piarda. Este important sa tineti cont de nevoile dumneavoastra, indiferent ca este vorba de aspectul casei, temperatura din camere, o eficienta energetica mai buna, aceste geamuri termopan pot rezolva cerintele dumneavoastra si vor produce un confort termic si economic mai bun.

Cum sa aveti parte de confort in timpul verii?

   O sa obtineti zile placute de odihna si relaxare in timpul verii, ferit de caldura ametitoare cu inlocuirea ferestrelor vechi cu modele noi de geamuri termopan. Beneficiile se extind dincolo de lunile de vara, ele vor mentine racoare in casa pe timpul verii, cum vor mentine si caldura pe timpul iernii. Noile ferestre termopan sunt eficiente din punct de vedere energetic si va vor mentine casa bine izolata. Sticla dubla sau tripla din ferestre va asigura un plus de confort termic si izolatie locuintei, comparativ cu modelul vechi de ferestre cu o singura sticla.

Avantajele pentru  dumneavoastra sunt:

  1. Ca veti avea o casa vizibil mai rece in perioada verii
  2. Se va reduce condensul ( sticla pastreaza geamurile termopan la temperatura camerei)
  3. Umiditatea va scadea
  4. Va veti simti mult mai in siguranta ( zgomotul nu va mai patrunde la fel de tare in casa, iar sticla are o rezistenta mai mare comparativ cu a altor  tipuri de ferestre)

Ferestrele termopan va vor oferi liniste, confort termic, protectie impotriva efractiei si un aspect estetic potrivit cu designul casei. Momentul potrivit pentru inlocuirea ferestrelor este atunci cand simtiti ca va deranjeaza aerul din casa, facturile prea mari sau felul in care arata dupa trecerea anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *