Baia este incaperea care genereaza cea mai mare cantitate de umezeala, fiind locul cel mai predispus la aparitia mucegaiului. Din pacate, nu toate baile au suprafete vitrate care pot fi folosite pentru aerisire. Chiar si in cele care au, deschiderea geamului nu este o solutie tocmai buna pentru sanatatea persoanelor care folosesc baia, asadar, un ventilator baie este o varianta mult mai optima.

Un ventilator de baie poate asigura aer curat tot timpul, fara a fi nevoie de deschiderea geamului. Acesta contribuie la obtinerea unui mediu sanatos prin eliminarea aerului viciat din interiorul incaperii si prin aducerea unui aer proaspat. De asemenea, elimina aburul si caldura in exces, ceea ce scade la minim riscul de aparitie a mirosurilor neplacute si a mucegaiului.

Cum alegi ventilatorul de baie perfect?

Cei de la Altecovent iti pun la dispozitie o multime de ventilatoare de baie extrem de performante. Pentru a-l putea alege pe cel mai bun insa, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

  1. Trebuie sa stii de ce ai nevoie. Masoara-ti baia, asigura-te ca stii unde vrei sa fie montat ventilatorul si gandeste-te la volumul de aer viciat care trebuie sa fie eliminat. IN functie de aceste detalii vei sti daca ai nevoie de un ventilator de tavan, perete sau fereastra si vei putea lua o decizie cat mai buna in ceea ce priveste gratul sau de eficienta.
  2. Analizeaza ventilatoarele de pe piata. Vei putea descoperi doua categorii importante de ventilatoare: cele centrifugale si cele axiale. Sunt diferite prin zgomotul pe care il fac, pret si alte mici detalii;
  3. Cauta un ventilator cu cat mai multe dotari. Poti gasi ventilatoare dotate cu senzori de prezenta ( care sa functioneze doar atunci cand este cineva in baie), cu temporizator sau cu senzori de umiditate. De asemenea, poti gasi ventilatoare care pot fi controlate direct dintr-o aplicatie mobila.

Atentie! Ventilatoarele de baie sunt destinate strict ventilarii aburului si aerului viciat generat de activitatile din baie. Pentru grasimi sau particule abrazive este nevoie de ventilatoare mult mai complexe.

Daca reusesti sa achizitionezi ventilatorul potrivit, vei descoperi ca intreaga ta familie va fi mai sanatoasa iar confortul pe care il obtii atunci cand esti in baie este mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *