Reparatii navigatii auto

de | mai 25, 2018

Expertii nostri va raspund la urmatoarele intrebari legate de Reparatii navigatii auto:

„- Si daca nu vreau sa fie montat pe parbrizul meu?
– Trebuie sa platesc o taxa lunara pentru serviciu?
Care este avantaul unui sistem de navigatie auto portabil?
Instalarea unui sistem de navigatii auto este complexa?”

Navigatie GPS
Un sistem de navigatie (https://www.vagfix.ro/) , portabil sau instalat, poate fi o caracteristica de utila generatie pentru o masina. Nu numai ca ofera instructiuni de planificare a calatoriilor asemenea unei harti interactive, dar ofera indicatii in timp real in timp ce conduceti si va indreptati spre o anumita destinatie – si nu oricum – pe cel mai scurt si mai rapid traseu. Majoritatea sistemelor de navigatie, insotite de afisaj video, afiseaza harti. Unele dintre ele acopera de asemenea puncte de interes pentru statiile de benzina, restaurante, ATM-uri si tot felul de puncte de oprire care ar putea fi convenabile si utile.

Exista trei tipuri mari de sisteme de navigatie utilizate pe masini
1. sistem de navigatie incorporat
2. sistem de navigatie portabil
3. aplicatie de navigare de pe smartphone

Fiecare dintre acestae au plusuri si minusuri.

Sistemul de navigatie incorporat
Sisteme care vin deja instalate pe masina sunt de cele mai multe ori gandite astfel din fabrica. Intr-un sistem de navigatie instalati, sistemul GPS este inclus in unitatea de pe bord, iar softul de navigatie (hartile propriu-zise) este incorporat in bordul masinii. Acestea sunt disponibile si ca sisteme de navigatie incorporate post- vanzare. Beneficiile sisemelor de navigatie instalate consta in faptul ca sunt convenabile si functioneaza perfect cu sistemul audio.

Pentru ca sistemul de navigatie este inclus in aceeasi unitate ca si CD/ DVD playerul si radio, practic puteti asculta muzica fara sa va faceti probleme ca veti pierder o anumita instructiune importanta care sa va spuna unde sa intoarceti. Sistemul de navigatie fix va intrerupe sau va opri redarea muzicii, va oferi instructiunile si apoi va relua redarea audio. Daca sunteti iubitor de muzica si va place sa ascultati melodiile preferate in masina, atunci aceasta ar trebui sa fie o caracteristica deosebit de importanta pentru confortul dumneavoastra (si al celor cu care obisnuiti sa calatoriti).

Sistemele de navigatie auto instalae sunt de asemenea intotdeauna la indemana dumneavoastra. Pentru ca este vorba despre un sistem fixat permanent in masina, nu puteti sa-l uitati acasa sau sa uitati sa incarcati bateriile pentru el. In plus, multe sisteme de navigatie fixe includ conexiuni la sistemul de alimentare al masinii, ceea ce permite mentinerea redarii instructiunilor pe traseu chiar si atunci cand receptia semnalului prin satelit este mai slaba – de exemplu in tuneluri, pe un drum forestier sau in apropierea unor cladiri inalte.

Dezavantajele sistemelor de navigatie fixe sunt ca in comparatie cu o aplicatie de navigare pe telefon, evident sunt mai scumpe. De asemenea, in comparatie cu o aplicatie de navigare pe telefon, harta si lista de puncte de interes nu pot fi la fel de facil actualizate (asemenea aplicatiilor de pe smartphone). Updatarea hartilor poate fi costisitoare. In fine, pentru ca este fixat permanent in masina, nu poate fi folosit pe teren – nu-l puteti lua cu dumneavoastra dupa ce ati parcat, daca ati lasat masina mai departe si nu stiti exact unde sa ajungeti pentru o intalnire.

Un comentariu la „Reparatii navigatii auto

  1. Marian

    Buna ziua. Am o kia sorento 2014. Sistemul de navigatie imi fura curentul din baterie , se poate repara cumva navigatia, sau ce este de facut?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *