Regulatorul de presiune este o componenta foarte mica a masinii dar care pe cat este de mica pe atat este de importanta. Aceasta ne asigura furnizarea de combustibil necesar pentru a beneficia de o eficienta maxima a motorului. Regulatorul de presiune detine functii importante si ne asigura ca masina functioneaza in cele mai bune conditii. Se ocupa atat de pastrarea presiunii cat si de reglarea debitului de combustibil care se duce direct catre pompa. Pentru a beneficia de toate informatiile necesare si pentru a afla detaliat ceea ce se intampla cu masina voastra apelati la cele mai performante echipamente de diagnoza auto de pe eDiagnoza.ro pentru masina voastra.

            Dar cum ne dam seama ca avem o problema cu regulatorul de presiune? Iata cele 4 simptome ale unui regulator de presiune care nu functioneaza in parametrii optimi.

  1. Motorul pierde putere. In aceasta situatie lucrul care trebuie verificat este starea arcului. Acesta isi poate pierde elasticitatea iar astfel supapa va fi deschisa mai mult decat este nevoie. Astfel, combustibilul se intoarce in rezervor intr-o cantitate prea mare iar  presiunea scade si motorul pierde putere.
  2. Porneste greu sau nu porneste deloc. Acest lucru se datoreaza presiunii insuficiente a combustibilului din rampa. Astfel, daca pedala de acceleratie este apasata 50%,  consumul de combustibil este mult mai mare deoarece presiunea in rampa este mult mai ridicata.         
  3. Reducerea presiunii. Acest lucru se poate intampla din cauza rezidurilor adunate si poate duce la reducerea presiunii combustibilului in sistem urmat de restul consecintele ce pot aparea intr-o asfel de situatie. Astfel, trebuiesc curatate acele reziduri dar nu       intotdeauna problema se poate remedia. De vina ar putea fi si uzura supapei si a componentelor sale.
  4. Scurgerea combustibilului. Uneori            acest lucru se intampla din cauza regulatorului de presiune care este blocat iar combustibilul incepe sa curga prin toate partile. In acest caz trebuie este nevoie sa fie inlocuit. Acest lucru afecteaza de asemenea si performanta motorului lucru care este resimtit de catre conducatorul auto.   

            In cazul in care regulatorul de presiune se strica compensarea presiunii de injectie nu se va mai face. Din acest motiv cantitatea de combustibil injectata in cilindri nu va mai fi controlata iar motorul va incepe sa functioneze anormal. Aveti mare atentia la acest semne care pot anunta defectarea regulatorului de injectie. Desi este o componenta mica este una foarte importanta care are un impact direct asupra cantitatii de combustibil injectata.            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *