anvelope sh

Pentru mulți dintre noi, întreținerea mașinii implică costuri substanțiale. Pe de o parte, nici nu ne mai imaginăm cum ne-am descurca fără mașină, iar pe de altă parte, mașina contribuie la diversitatea și chiar la calitatea vieții. Totuși, mașinile nu sunt ieftine. Pentru o familie medie, transportul cu mașina personală este a doua cea mai mare cheltuială după cheltuielile obligatorii de trai.

Cât costă să deții o mașină?

Potrivit specialiștilor, după ce ați luat în considerare costul ratei mașinii – dacă ați cumpărat mașina prin leasing -, apoi asigurarea și celelalte obligații, a deține o mașina înseamnă câteva zeci de milioane cheltuite anual, în funcție de marca și modelul mașinii pe care o dețineți. Și acestea sunt doar costurile fixe. După ce adăugați combustibilul și alte costuri de funcționare, vă puteți aștepta să mai cheltuiți alte zeci de milioane, în funcție de cât de mult și cât de des conduceți. Deși a renunța la mașină este o modalitate evidentă de a economisi bani, s-ar putea să nu fie o opțiune realistă pentru persoanele care locuiesc în afara centrelor urbane. În schimb, puteți lua în considerare următoarele strategii practice prin care puteți reduce costurile auto:

Conduceți mai puțin agresiv. Dacă doriți să prelungiți durata de funcționare a mașinii, luați în considerare opțiunea de a conduce mai lent și mai atent. Nu doar că veți prelungi astfel viața frânelor, dar totodată veți reduce și costurile legate de combustibil. A conduce mai puțin agresiv este una dintre cele mai ușoare metode de a economisi bani. Când șofați rapid, motorul lucrează suplimentar, iar rezistența la vânt devine un factor. Vorbind în cifre, dacă ați conduce cu 120 km / h ați consuma cu 20% mai mult combustibil decât dacă ați conduce cu 100 km / h. De asemenea, luați în considerare că producătorii proiectează mașinile astfel încât să obțină cea mai bună economie de combustibil la limita de viteză. Chiar și în oraș, este recomandat să evitați suprasolicitarea accelerației și a frânelor, tocmai pentru că provoacă uzură inutilă.

Verificați anvelopele. Deși sună prea simplu pentru a fi adevărat, menținerea anvelopelor în stare optimă contribuie semnificativ la reducerea costurilor mașinii. Presiunea în anvelope este critică, deoarece anvelopele care nu sunt umflate corespunzător generează mai multă căldură și se uzează mai rapid și neuniform. E ca și cum ați încerca să împingeți o roată care are o anvelopă plată. Acest simplu gest, și anume menținerea anvelopelor umflate corespunzător nu numai că va prelungi durata de funcționare a mașinii, dar totodată va ajuta și cu eficiența combustibilului. Dacă plănuiți un drum lung și mai ales în afara țării, este indicat să vă echipați cu un set de cauciucuri suplimentare – pot fi și cauciucuri second hand – pentru a vă bucura de o călătorie fără stres. Unele mașini sunt prevăzute cu lumini de avertizare care se aprind atunci când presiunea în pneuri scade, însă cei mai mulți șoferi ignoră aceste semnale. În schimb, ce puteți face este să verificați presiunea în mod regulat și să vă echipați cu cauciucuri sh când plecați la drumuri lungi.

Efectuați lucrări de întreținere în mod regulat. O altă metodă eficientă de a reduce costurile auto pe termen lung este să efectuați lucrările necesare de întreținere. Nu așteptați să apară defecțiuni peste defecțiuni, ci adoptați o atitudine proactivă și verificați mașina riguros după un anumit număr de kilometri. Mai ales în climatul și pe străzile din România, este deosebit de important să examinați cu regularitate mașina, tocmai pentru a preveni uzura precoce.

Dacă cel mai adesea vă aflați în criză de timp și sunteți tentat să amânați din nou verificarea mașinii, puteți opta la orice oră din zi și din noapte pentru serviciile oferite de o vulcanizare nonstop.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *