Dacă ai nevoie de o mașină însă vrei să eviți toate demersurile necesare atunci când închiriezi o mașină, optează pentru car sharing. Acest concept îți permite să rezervi o mașină și să o împrumuți la orice oră dintr-un parc auto, plătind doar timpul de utilizare. În ziua de azi, car sharing se face și între particulari însă, acest concept prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Să le decoperim împreună.

Pentru a beneficia și tu de închiriere auto prin car sharing ai nevoie de un permis auto, de cazier auto și de un card de credit sau de debit prin care să plătești serviciul, tarifat la zi sau la oră/minut. Înscrierea în car sharing se face o singură dată, flota de mașini rămâne la dispoziția utilizatorului 24/7.

Avantajele oferite de car sharing

O alternativă ideală de a poseda o mașină.  Dacă nu vrei să achiziționezi pentru moment o mașină din diferite motive atunci car sharing este noul tău prieten. Ai acces la o mașină fără să trebuiască să devii proprietarul acesteia și scapi de transportul în comun.

Combustibilul. Înainte de a circula cu o mașină aceasta va fi disponibilă în stare de circulare, beneficiază de combustibil suficient.

Rezervare online. Datorită unei aplicații mobile, ai posibilitatea de a viziona toate mașinile disponibile și de a rezerva una la ora sau ziua dorite. Faci rezervare și mergi să o ridici. Găsești mașina, o conduci și atunci când termini o vei parca undeva într-un mod regulamentar. După cum spuneam mai sus, nu va trebui să plătești combustibil, mentenanță sau parcare. Există diferite practici, în funcție de compania care oferă car sharing: unele servicii acceptă rezervări, altele nu. Unele solicită plata unei taxe anuale în afara tarifului pe oră, altele nu. Astfel, dacă ești interesat de inchiriere autoturism Bucuresti alege car sharing.

Car sharing cu propria ta mașină. Car sharing-ul nu te limitează să faci acest lucru doar prin intermediul unei companii, este un serviciu de închiriere auto modern. Poți face car sharing cu propria ta mașină. Cu familia, vecinii, prietenii, atunci când nu o folosești, mașina ta poate fi pusă la dispoziția altor utilizatori. Bineînțeles, aceștia contribuie la taxele aferente întreținerii mașinii.

Dezavantajele oferite de car sharing

Există unele criterii de aderare pe care doritorii trebuie să le îndeplinească. Aceste criterii variază în funcție de fiecare companie în parte.

În general, kilometrajul de parcurs este limitat. Chiar dacă kilometrajul variază de la o agenție la alta, limita este de obicei de 200 de kilometri. Dacă această limită este depășită, taxe suplimentare vor fi adăugate pentru fiecare kilometru depășit peste limita de 200 de kilometri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *