tractari auto

Daca esti sofer, ultimul lucru de care ai nevoie este sa ramai cu masina in mijlocul drumului. Insa uneori se intampla si acest lucru, indiferent de experienta la codus sau starea masinii. Astea sunt  situatii neprevazute si i se pot intampla oricui. Intr-o astfel de situatie solutia rapida este una singura, sa apelezi urgent la o firma de tractari auto.

Sunt multe situatii cand suntem pusi in situatia de a apela la servicii de tractari auto, de exemplu in cazul unui accident rutier, defectiuni ce pot sa apara la , masina refuza sa porneasca, am alimentat cu combustibilul gresit.

Tractari auto in cazul unor defectiuni

Defectiunile la o masina pot fi foarte diverse si unele dintre acestea te pot obliga sa ramai pe loc exact unde esti, in mijlocul drumului cum zice romanul. In cazul unor defectiuni poti suna o firma de tractari auto fie pentru a tracta masina pana la un service auto.

Stiu ca de multe ori ne gandim cum sa economisim un ban, insa intr-o asemenea situatie nu trebuie sa te gandsti la asta. Cu cativa ani in urma de practica remorcatul masinii insa acum legislatia este mai dura.

Daca chiar nu sunt alte optiuni, iata cum se face corect remorcarea:

– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;

– trebuie folosite doar bare si sufe omologate;

– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;

– bara sau șufa de tractare nu se ataseaza niciodata pe diagonala intre masini;

– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;

– atentie sporita, franare timpurie;

– sufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;

– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa functioneze corect.

Nerespectarea regulilor privind tractarea se pedepseşte cu 9-20 de puncte de amendă sau chiar cu o amendă care, la salariul minim actual, este de 720 de lei.

Cu siguranta o amenda nu pica bine niciodata, nu trebuie sa iti asumi riscuri atunci cand nu este nevoie, pentru tractari auto sunt  firme specializate care fac asta, au experienta si intervin rapid la fata locului pentru a te transporta la destinatie in siguranta.

In concluzie cea mai simpla si rapida metoda ramane sa sunati la o firma de tractari auto super ieftine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *